"Bugarski voz" u 14 slučajeva

Članovi organizacije "Pod lupom" danas su saopštili ocjenu opštih izbora koji su juče održani u BiH.

Bosna i Hercegovina 08.10.2018 | 12:47
"Bugarski voz" u 14 slučajeva
"Opšta ocjena opštih izbora na izborni dan je da su ovi izbori uglavnom provedeni u skladu sa izbornim zakonom. Određene nepravilnosti ukazuju na nužno unaprijeđenje izbornog procesa", kazao je Dario Jovanović iz organizacije "Pod lupom".

"Rezultati izbora za člana Predjedništva koje smo sinoć objavili su i potvrđeni. Koalicija `Pod lupom` napravila je procjenu izbornog rezulata na temelju slučajnog uzorka na osnovu 96 odsto obrađenih mjesta. 

Izlaznost na nivou BiH je 53,26 posto. Sumnje na tzv. bugarski voz su zabilježena u 14 slučajeva. Građani su prijavili više od 200 nepravilnosti koje se tiču kupovine glasova i kršenja izborne šutnje", dodao je Jovanović. 

Jovanović je istakao da je na svakom petom mjestu u zemlji bilo više od deset odsto nevažećih listića.

"Proglašavanje nevažećih glasačkih listića obavljeno je uz pomoć CIK-a. Na skoro svakom petom mjestu u zemlji ima više od 10 odsto nevažećih listića u izboru za Predsjedništvo BiH. Praksa šireg porodičnog glasanja nastavljena i na ovim izborima. Oštećene glasačke vreće zabilježene čak u 30 izbornih mjesta", poručio je Jovanović.

(N1) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mk

08.10.2018 11:20

ČISTA KRAĐA KAO I 2014.OSIM NESKOLOVANE ADMINISTRACIJE I KRIMINALACA NEZNAM KO BI GLASAO ZA SNSD.ŠATORSKO BRITANSKE IDIOTE.

ODGOVORITE
Name

mj.

08.10.2018 14:25

Sendvici su pobjedili dzaba ste nudili prasetinu.Nije vredilo.

Name

40:1

08.10.2018 17:50

Slažem se sa Mk da je to čisti izborni inžinjering. Petog oktobra je na Davidovom trgu bilo 40.000 ljudi, a u isto vrijeme na predizbornom skupu SNSD ispred RTRS jedva 1.000. To je 40:1. U svijetu se na uzorku od 20% može znati ko je pobijedio, pa kako je mogao pobijediti SNSD i to u nekoliko procenata?

Name

Pitam

08.10.2018 12:08

Hoće li neko pregledati te nevazece listiće? Ja zaokružim Ivanica a onaj u komisiji doda još nekog i gotovo,posao obavljen listić nevažeći.

ODGOVORITE
Name

kupi papke

08.10.2018 15:43

I da nisu pobijedili kupili bi neke papke. I ovako su kupili papaka na tone, kupili, pokrali, iznudili prevarili. To rade najbolhe. Opozicija je smjesna ma tragikomicna. Ovim plagijatorima ce pruzit ruku I popisat sav normalan svijet koji ih je podrzao. Ah na kraju krajeva ovakav izborni sistem nam kaze da nismo konstutivni narodi nemamo ustavom zagarantovane slobode. Mi smo sprdnja od ljudi od nacije od narodnosti pa I od vjernika. Sad ce svjetski licemjeri pocet slati cestitke ovim lopovima I prevarntima. I na kraju zaista je jedini covjek u ovom svemu Zeljko Komsic koji je sposoban da bude predsjednik drzave Isvih njenih gradzana. Jedini je bez nacionalne retorike iIvrijedzanja dobio glasove. Covjek je jedini legitimni predstavnik svih gradzana jer je dobio podrsku Bosanaca svih vjeroispovjesti.

ODGOVORITE