"Бугарски воз" у 14 случајева

Чланови организације "Под лупом" данас су саопштили оцјену општих избора који су јуче одржани у БиХ.

Босна и Херцеговина 08.10.2018 | 12:47
"Бугарски воз" у 14 случајева
"Општа оцјена општих избора на изборни дан је да су ови избори углавном проведени у складу са изборним законом. Одређене неправилности указују на нужно унапријеђење изборног процеса", казао је Дарио Јовановић из организације "Под лупом".

"Резултати избора за члана Предједништва које смо синоћ објавили су и потврђени. Коалиција `Под лупом` направила је процјену изборног резулата на темељу случајног узорка на основу 96 одсто обрађених мјеста. 

Излазност на нивоу БиХ је 53,26 посто. Сумње на тзв. бугарски воз су забиљежена у 14 случајева. Грађани су пријавили више од 200 неправилности које се тичу куповине гласова и кршења изборне шутње", додао је Јовановић. 

Јовановић је истакао да је на сваком петом мјесту у земљи било више од десет одсто неважећих листића.

"Проглашавање неважећих гласачких листића обављено је уз помоћ ЦИК-а. На скоро сваком петом мјесту у земљи има више од 10 одсто неважећих листића у избору за Предсједништво БиХ. Пракса ширег породичног гласања настављена и на овим изборима. Оштећене гласачке вреће забиљежене чак у 30 изборних мјеста", поручио је Јовановић.

(Н1) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мк

08.10.2018 11:20

ЧИСТА КРАЂА КАО И 2014.ОСИМ НЕСКОЛОВАНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ И КРИМИНАЛАЦА НЕЗНАМ КО БИ ГЛАСАО ЗА СНСД.ШАТОРСКО БРИТАНСКЕ ИДИОТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мј.

08.10.2018 14:25

Сендвици су побједили дзаба сте нудили прасетину.Није вредило.

Name

40:1

08.10.2018 17:50

Слажем се са Мк да је то чисти изборни инжињеринг. Петог октобра је на Давидовом тргу било 40.000 људи, а у исто вријеме на предизборном скупу СНСД испред РТРС једва 1.000. То је 40:1. У свијету се на узорку од 20% може знати ко је побиједио, па како је могао побиједити СНСД и то у неколико процената?

Name

Питам

08.10.2018 12:08

Хоће ли неко прегледати те невазеце листиће? Ја заокружим Иваница а онај у комисији дода још неког и готово,посао обављен листић неважећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

купи папке

08.10.2018 15:43

И да нису побиједили купили би неке папке. И овако су купили папака на тоне, купили, покрали, изнудили преварили. То раде најболхе. Опозиција је смјесна ма трагикомицна. Овим плагијаторима це прузит руку И пописат сав нормалан свијет који их је подрзао. Ах на крају крајева овакав изборни систем нам казе да нисмо констутивни народи немамо уставом загарантоване слободе. Ми смо спрдња од људи од нације од народности па И од вјерника. Сад це свјетски лицемјери поцет слати цеститке овим лоповима И преварнтима. И на крају заиста је једини цовјек у овом свему Зељко Комсиц који је способан да буде предсједник дрзаве Исвих њених градзана. Једини је без националне реторике иИвриједзања добио гласове. Цовјек је једини легитимни представник свих градзана јер је добио подрску Босанаца свих вјероисповјести.

ОДГОВОРИТЕ