Šefik Džaferović proglasio pobjedu

Šefik Džaferović je objavio pobjedu na izborima za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Bosna i Hercegovina 07.10.2018 | 23:36
Šefik Džaferović proglasio pobjedu
Džaferović je pobjedu objavio je konferenciji za novinare dok su okupljeni u štabu Stranke demokratske akcije uzvikivali “Šefik, Šefik”.

– SDA je liderska politička stranka. Zahvaljujem se se građanima koji su glasali za mene. Ja sam pobijedio za član Predsjedništva BiH – kazao je Džaferović što su okupljeni pozdravili ovacijama.

Nakon zatvaranja birališta i nakon više od 600.000 prebrojanih glasova, simpatizeri SDA na ulicama Sarajeva proslavljaju izbornu pobjedu.

U centralu SDA pristižu brojni automobili okićeni zastavama, parolama uz slavljeničke povike. Takođe, u Sarajevu su primjećeni automobili sa zastavama i u bojama SDA kako već “slave pobjedu”, prenosi N1.

Prema rezultatima glasanja koje iz minute u minutu objavljuje SDA, njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović osvojio je 40,4 odsto glasova.

(Agencije)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

decko

07.10.2018 22:00

Laku noc, federacijo.... Valja bjezati iz Bosne!

ODGOVORITE
Name

Bakir

07.10.2018 22:17

Ovdje je odavno teška noć ali kod vas je još gore treba milijona sad će dodik u Sarajevo biće najveći Bosanac samo da rasproda jer rs je davno prodao tajkunima

Name

Joja

07.10.2018 22:03

Samo se Dodik moze sa ovim nemanima izboriti

ODGOVORITE
Name

Joja

08.10.2018 02:41

Pa Dodik se odrice tog mjesta u Predsjednistvu jer nece da bude sa Dzaferovicem koji je ratni zlocinac..bar je do sada tako govorio.

Name

Khal Drogo

07.10.2018 22:12

Када је овај избор у питању, а како ствари тренутно стоје, изгледа да Додик побјеђује, ту мјеста слављу, еуфорији па и задовољству не смије бити. Јер ту члана предсједништва БиХ из Српске чека тежак изазов, искушење, и мукотрпоне 4 године у федералном Сарајеву. Мобилизација умова од стране медија и самозваних ауторитета у бошњачком корпусу, да је „дужност“ Бошњака да подрже Комшића и тако спријече даљњу деструкцију од стране Човића, дала је резултате. А то је одредило и избор бошњачког члана предсједништва јер су се Комшићеви гласови прелили од Бећировића који бјеше и једини кандидат Џаферовићу. И сада умјесто једног задојеног фанатика, Бакира, који је истрајавао на бошњачкој политици, жељи за доминацијом, централизацијом и сталним атацима на Српску, имаћемо два такође задојена у мржњи према Србима типа, кудикамо интелигентнији, значи опаснији, подлији, покварени до сржи, и ваља се са њима носити. Шефик поред тога има и прилично нечисту прошлост, својевремено га је високопозициониран бошњачки политичар Кебо оптужио за злочине над Србима и да је имао важну улогу код ритуалног одсјецања глава (што код мене ствара осјећај гнушања према таквом типу, и не знам да ли бих могао издржати са њим у истој просторији), и од таквог знамо шта очекивати. Агресивнији у предсједништву биће Комшић, који ће тбог ове бошњачке подршке морати да се доказује и да страсно заступа интересе и Бошњака и федералног Сарајева, такође тај не пропушта прилику да упути коју увредљиву и погану поруку Србији, и са њим су сталне тензије загарантоване. Додику, који је прогласио побједу, требају добри савјетници који ће разумјети те релације, односе, и требаће правовремено реаговати. Такође и опрезно, прорачунато, што Додику није својствено. Видјећемо колико је Миле дорастао задатку.

ODGOVORITE
Name

bane

07.10.2018 23:38

Galijasevic za savjetnika,moze I ceranic sve vanzemaljci

Name

Nostradamus

08.10.2018 05:11

Sve si dobro napisao ali greska je na kraju sto mislis da smo izborom Dodika izabrali covjeka koji ce stititi Republiku Srpsku. Tu mislim da smo napravili najvecu gresku,a greska je sto smo mislili da ce da pobijedi Covic pa ce eto njih dvojica da vezu zastave.Ponovo su pobjeda bosnjaka i hrvata a Dodik zbog svega sta ima iza sebe nece se moci suprostaviti. Mi smo ponovo sami sebe pobijedili.

Name

Damir

07.10.2018 22:19

Pa sda i snsd su organizovali izbore i noramalno da će pobijediti gdje su pare taj i vlada a fukara je navikao da jede zimi grah i da bude Vis egladan neg sit samo da se nepuca

ODGOVORITE
Name

Kiki

07.10.2018 22:55

Sta imas ti protiv graha?

Name

Od srca

07.10.2018 23:59

Odakle je voda ovoga nanijela? Narode ne brinite se, ovaj ili onaj, valja nama zivjeti i dalje, s njima ili sa nekim drugima.

ODGOVORITE
Name

Gorki

08.10.2018 01:53

Ovaj Sefik, jel to vodja mudzahedina koji su pobili oko 6000 Srba.. Zalost i tuga...

ODGOVORITE
Name

Khal Drogo

08.10.2018 06:30

Дијелим твоје осјећаје, и сваки Србин се гнуша овим избором, али и самом чињеницом колико су неки забраздили да су типа који је прозиван за такве злочине кандидовали. Ту се мора одговорити. Истим начином. Припремити слику са потресном фотографијом одсјечених српских глава и савити натпис "у предсједништви сједи онај чији трагови нечовјештвом смрде" (или сличну поруку) и то поставити на билборде широм Спске и у ефбиху гдје је то могуће. Јесте морбидно, али на овакву провокацију недопустиво је остати равнодушан

Name

Ništa Dodik

08.10.2018 06:01

Bez obzira što je Dodik pobijedio za srpskog člana predsjedništva da li mogu sada Džaferović i Komšić da formiraju vlast sa savezom za pobjedu SzP?

ODGOVORITE
Name

linda

09.10.2018 03:29

Ti i Dodigcina meni niste prijesednik !" HuligAni"

ODGOVORITE