SNSD narušio izbornu ćutnju

Dan izborne tišine nije prošao bez stranačkih aktivnosti.

Bosna i Hercegovina 06.10.2018 | 20:08
SNSD narušio izbornu ćutnju
Savez nezavisnih socijaldemokrata narušio je danas izbornu ćutnju, kada su aktivisti i kandidati ove stranke učestovavli u dijeljenju propagandnih materijala u Banjaluci, kako bi animirali potencijalne glasače.

Odbornik u banjalučkoj skupštini i kandidat SNSD-a za narodnog poslanika Momčilo Antonić u banjalučkom naselju Lauš je na štandu SNSD-a dijelio letke za vrijeme predizborne ćutnje.

U međuvremenu su iz Centralne izborne komisije upozorili da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske bez konsultacija sa CIK-om izdalo uputstvo policijskim upravama da se tokom vikenda licima kojima se prvi put izdaju lični dokumenti izda obavještenje na posebnom obrascu sa kojim će moći da ostvare biračko pravo.

"To je potpuno nezakonito uputstvo i u kapacitetu člana CIK-a zahtijevam da se odmah ta naredba povuče.Nijedan drugi dokument, niti bilo kakav obrazac ne smije se prihvatiti od biračkih odbora kao validan za identifikaciju na biračkom mjestu", rekao je član CIK-a Suad Arnautović.

U CIK-u kažu da je pravo glasanja na izborima moguće ostvariti samo sa važećom ličnom kartom, pasošem ili vozačkom dozvolom, ako su ovi dokumenti izdati u Bosni i Hercegovini.
U međuvremenu su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštili da sa spornim obrascem građani neće moći da dokažu identitet na biračkom mjestu i da se u saopštenju koje je ranije objavljeno potkrala tehnička greška.



BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Naprijed

06.10.2018 18:18

Činjenica je da je MUP Republike Srpske odnosno Lukač u saradnji sa Dodikom pripremio izbornu krađu izdavanjem navedenih obrazaca i povećanjem broja glasača u njihovu korist.

ODGOVORITE
Name

Гиран

06.10.2018 19:53

Само Србија и Република Српска ајд бре

Name

Dzosua

06.10.2018 18:22

Nesto puno tehnickih gresaka pravi MUP RS u zadnje vrijeme. Do koga li je, da mi je znati. Htjeli smuljati pa kad su ih provali, fol tehnicka greska. Sve u aps.

ODGOVORITE
Name

Mk

06.10.2018 18:25

PREVIŠE GREŠAKA U ZADNJE VRIJEME LUKAČ. ZA ŠTA STE IZDAVALI LOPOVE OBRASCE.DA IMATE POKRIĆE. KOLIKO GLASAČKIH LISTIČA IMATE VIŠKA.PA JEL LUKAČU NEKO LUD.ALI PAZIMO A VI DA ZNATE DA PAZIMO.AL OVAJ PUT SVAKI KORAK

ODGOVORITE
Name

Najjaci Mup

06.10.2018 18:27

A cesto im se potkradaju greske... prvo pasos bratu Keljemendiju, pa greske u istrazi Davidovog slucaja, pa greske za izbore... sta bi tek bilo da nisu najjaci u regionu?!?

ODGOVORITE
Name

ЦИК

06.10.2018 18:48

Откуд било ком МУП-а уопште законско право да се мијеша у надлежност и послове ЦИК-е. Прије бих рекао да је овдје био циљани покошај па ако прође прође.

ODGOVORITE
Name

mup

06.10.2018 18:53

OVDJE j*be lud zbunjenog - sad tehnicka greska - svi na glasanje dosta je dinastije !

ODGOVORITE
Name

Vax

06.10.2018 19:12

HOCE LI IKADA DOCI OVOM SVEMU KRAJEM? ??OVO JE CIRKUS.

ODGOVORITE
Name

Лука

06.10.2018 20:20

Lopovi ostaju lopovi..samo kradjom oni mogu dobiti ove izbore, jasno je to i njima i zato ce pokusati sve, bas sve, da ne izgube vlast, to je za njih teze i od smrti. Fuuj..

ODGOVORITE
Name

Patriota

06.10.2018 21:58

Šta je sa mobilnim timovima i ko li je u sastavu tima.Obilazit će stare i bolesne da im i oni daju glas jer im to duguju zbog paketića koje su djelila režimska udruženja penzionera.

ODGOVORITE
Name

brecalo

06.10.2018 22:04

Treba to hapsit lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi lopovi

ODGOVORITE