СНСД нарушио изборну ћутњу

Дан изборне тишине није прошао без страначких активности.

Босна и Херцеговина 06.10.2018 | 20:08
СНСД нарушио изборну ћутњу
Савез независних социјалдемократа нарушио је данас изборну ћутњу, када су активисти и кандидати ове странке учестовавли у дијељењу пропагандних материјала у Бањалуци, како би анимирали потенцијалне гласаче.

Одборник у бањалучкој скупштини и кандидат СНСД-а за народног посланика Момчило Антонић у бањалучком насељу Лауш је на штанду СНСД-а дијелио летке за вријеме предизборне ћутње.

У међувремену су из Централне изборне комисије упозорили да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске без консултација са ЦИК-ом издало упутство полицијским управама да се током викенда лицима којима се први пут издају лични документи изда обавјештење на посебном обрасцу са којим ће моћи да остваре бирачко право.

"То је потпуно незаконито упутство и у капацитету члана ЦИК-а захтијевам да се одмах та наредба повуче.Ниједан други документ, нити било какав образац не смије се прихватити од бирачких одбора као валидан за идентификацију на бирачком мјесту", рекао је члан ЦИК-а Суад Арнаутовић.

У ЦИК-у кажу да је право гласања на изборима могуће остварити само са важећом личном картом, пасошем или возачком дозволом, ако су ови документи издати у Босни и Херцеговини.
У међувремену су из Министарства унутрашњих послова Републике Српске саопштили да са спорним обрасцем грађани неће моћи да докажу идентитет на бирачком мјесту и да се у саопштењу које је раније објављено поткрала техничка грешка.



БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Напријед

06.10.2018 18:18

Чињеница је да је МУП Републике Српске односно Лукач у сарадњи са Додиком припремио изборну крађу издавањем наведених образаца и повећањем броја гласача у њихову корист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиран

06.10.2018 19:53

Само Србија и Република Српска ајд бре

Name

Дзосуа

06.10.2018 18:22

Несто пуно техницких гресака прави МУП РС у задње вријеме. До кога ли је, да ми је знати. Хтјели смуљати па кад су их провали, фол техницка греска. Све у апс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

06.10.2018 18:25

ПРЕВИШЕ ГРЕШАКА У ЗАДЊЕ ВРИЈЕМЕ ЛУКАЧ. ЗА ШТА СТЕ ИЗДАВАЛИ ЛОПОВЕ ОБРАСЦЕ.ДА ИМАТЕ ПОКРИЋЕ. КОЛИКО ГЛАСАЧКИХ ЛИСТИЧА ИМАТЕ ВИШКА.ПА ЈЕЛ ЛУКАЧУ НЕКО ЛУД.АЛИ ПАЗИМО А ВИ ДА ЗНАТЕ ДА ПАЗИМО.АЛ ОВАЈ ПУТ СВАКИ КОРАК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најјаци Муп

06.10.2018 18:27

А цесто им се поткрадају греске... прво пасос брату Кељемендију, па греске у истрази Давидовог слуцаја, па греске за изборе... ста би тек било да нису најјаци у региону?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИК

06.10.2018 18:48

Откуд било ком МУП-а уопште законско право да се мијеша у надлежност и послове ЦИК-е. Прије бих рекао да је овдје био циљани покошај па ако прође прође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

муп

06.10.2018 18:53

ОВДЈЕ ј*бе луд збуњеног - сад техницка греска - сви на гласање доста је династије !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ваx

06.10.2018 19:12

ХОЦЕ ЛИ ИКАДА ДОЦИ ОВОМ СВЕМУ КРАЈЕМ? ??ОВО ЈЕ ЦИРКУС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

06.10.2018 20:20

Лопови остају лопови..само крадјом они могу добити ове изборе, јасно је то и њима и зато це покусати све, бас све, да не изгубе власт, то је за њих тезе и од смрти. Фууј..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

06.10.2018 21:58

Шта је са мобилним тимовима и ко ли је у саставу тима.Обилазит ће старе и болесне да им и они дају глас јер им то дугују због пакетића које су дјелила режимска удружења пензионера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

06.10.2018 22:04

Треба то хапсит лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови лопови

ОДГОВОРИТЕ