Odbrojavanje do Mundijala - Miroslav Đukić...

Zamisli samo da moraš da se vadiš protiv Brazila? Muka je to! Trener Partizana o očekivanjima pred Svetsko prvenstvo. . .

Fudbal 28.05.2018 | 08:45
Odbrojavanje do Mundijala - Miroslav Đukić...
Klupska sezona je završena, došlo je vreme da se posvetimo reprezentativnim akcijama. Od 14. juna na programu je Svetsko prvenstvo u Rusiji na kome posle osam godina igra i Srbija. Dani sve duže traju. Postajemo nestrpljivi. Pa da probamo da ubijemo vreme do prve utakmice. Videli ste i sami, danima već u našoj rubrici Odbrojavanje do Mundijala o očekivanjima pred planetarnu smotru govore poznata lica iz sveta fudbala. Jednog od većih kod nas u Srbiji svakako je Miroslav Đukić, pa da vidimo kako on razmišlja o predstojećim izazovima u Rusiji...



MIŠLJENJE O REPREZENTACIJI SRBIJE I GRUPI U KOJOJ SE NALAZI?

Mislim da imamo dobru selekciju i da možemo tamo da idemo da se takmičimo sa ostalim ekipama. Prognozirati sad šta možemo da napravimo zaista je teško. Grupa nije nimalo laka. Mi ovde mislimo da je to laka grupa, ali nije grupa laka. Treba da budemo svesni da nas očekuje veoma teška grupa. Brazil je izraziti favorit. Imamo i Brazil i Kostariku koji su zaista ozbiljne selekcije. Ali imamo i mi dobru reprezentaciju. Ne treba da idemo ni u kakvoj euforiji, ali ni da tugujemo. Nego da odemo tamo da se takmičimo sa svim ekipama.

Meč sa Kostarikom je naravno veoma bitan. Možda i krucijalan. Potrebna su nam ta tri boda iz tog meča. To bi nam dalo neki mir, da ne morate posle da se vadite protiv Brazila. Zamislite da morate da se vadite protiv Brazila. Onda je to muka. Švajcarska posle veoma težak protivnik, u neku ruku tu već može i da se kalkuliše. I onda Brazil. Ideš pa šta ti Bog da.

GLAVNI FAVORIT ZA OSVAJANJE SP?

Apsolutni favorit ne postoji. Ima četiri ili pet reprezentacija koje su veoma jake i među kojima treba tražiti pobednika. Brazil je veoma jak, Nemačka je veoma jaka, Španija je veoma jaka, Argentina sigurno isto je veoma jaka. Ima tu i selekcija koje mogu da pomrse račune. Možda bismo i mi mogli da budemo neka od tih selekcija? Tu je i Belgija, koja ima odlične igrače, ali nema neke rezultate, pa je ljudi ne smatraju ozbiljno. Svi koji su tamo otišli zbog nečega su otišli. Sve su to dobre selekcije.

MIŠLJENJE O HRVATSKOJ?

Hrvatska je dobra reprezentacija. Tu negde u rangu naše. Može da napravi iznenađenje. Ali nisu u rangu ovih četiri ili pet.

KO BI MOGAO DA IGRA U FINALU U MOSKVI?

Brazil - Španija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Uff

28.05.2018 07:42

Nemoj da idemo nemoj da se sramotimo.Fudbal u Srbiji kao neka livadska liga.Da nema Zvezde i Partizana nula a i to nije fudbal nego navijači.Kad mi tražimo spas sa Kostarikom onda ga ...

ODGOVORITE