Одбројавање до Мундијала - Мирослав Ђукић...

Замисли само да мораш да се вадиш против Бразила? Мука је то! Тренер Партизана о очекивањима пред Светско првенство. . .

Фудбал 28.05.2018 | 08:45
Одбројавање до Мундијала - Мирослав Ђукић...
Клупска сезона је завршена, дошло је време да се посветимо репрезентативним акцијама. Од 14. јуна на програму је Светско првенство у Русији на коме после осам година игра и Србија. Дани све дуже трају. Постајемо нестрпљиви. Па да пробамо да убијемо време до прве утакмице. Видели сте и сами, данима већ у нашој рубрици Одбројавање до Мундијала о очекивањима пред планетарну смотру говоре позната лица из света фудбала. Једног од већих код нас у Србији свакако је Мирослав Ђукић, па да видимо како он размишља о предстојећим изазовима у Русији...



МИШЉЕЊЕ О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ И ГРУПИ У КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИ?

Мислим да имамо добру селекцију и да можемо тамо да идемо да се такмичимо са осталим екипама. Прогнозирати сад шта можемо да направимо заиста је тешко. Група није нимало лака. Ми овде мислимо да је то лака група, али није група лака. Треба да будемо свесни да нас очекује веома тешка група. Бразил је изразити фаворит. Имамо и Бразил и Костарику који су заиста озбиљне селекције. Али имамо и ми добру репрезентацију. Не треба да идемо ни у каквој еуфорији, али ни да тугујемо. Него да одемо тамо да се такмичимо са свим екипама.

Меч са Костариком је наравно веома битан. Можда и круцијалан. Потребна су нам та три бода из тог меча. То би нам дало неки мир, да не морате после да се вадите против Бразила. Замислите да морате да се вадите против Бразила. Онда је то мука. Швајцарска после веома тежак противник, у неку руку ту већ може и да се калкулише. И онда Бразил. Идеш па шта ти Бог да.

ГЛАВНИ ФАВОРИТ ЗА ОСВАЈАЊЕ СП?

Апсолутни фаворит не постоји. Има четири или пет репрезентација које су веома јаке и међу којима треба тражити победника. Бразил је веома јак, Немачка је веома јака, Шпанија је веома јака, Аргентина сигурно исто је веома јака. Има ту и селекција које могу да помрсе рачуне. Можда бисмо и ми могли да будемо нека од тих селекција? Ту је и Белгија, која има одличне играче, али нема неке резултате, па је људи не сматрају озбиљно. Сви који су тамо отишли због нечега су отишли. Све су то добре селекције.

МИШЉЕЊЕ О ХРВАТСКОЈ?

Хрватска је добра репрезентација. Ту негде у рангу наше. Може да направи изненађење. Али нису у рангу ових четири или пет.

КО БИ МОГАО ДА ИГРА У ФИНАЛУ У МОСКВИ?

Бразил - Шпанија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Уфф

28.05.2018 07:42

Немој да идемо немој да се срамотимо.Фудбал у Србији као нека ливадска лига.Да нема Звезде и Партизана нула а и то није фудбал него навијачи.Кад ми тражимо спас са Костариком онда га ...

ОДГОВОРИТЕ