Paleći roštilj, zapalila kćerku

Trogodišnja djevojčica iz Fojnice, čiji identitet nije saopšten, umrla je od opekotina koje je zadobila kada je njena majka pokušala da benzinom upali roštilj kod njihove kuće u mjestu Obojak.

Bosna i Hercegovina 22.08.2017 | 11:44
Paleći roštilj, zapalila kćerku
U ovoj nesreći, koja se dogodila u nedjelju, povrede je zadobila i djevojčicina majka. Objema je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Fojnica, a zbog težine povreda trogodišnjakinja je prevezena u Univerzitetski klinički centar Sarajevo. Uprkos naporima ljekara, ona je izgubila bitku za život u nedjelju u večernjim časovima.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi juče su rekli da o slučaju smrti djevojčice ne mogu iznositi informacije bez odobrenja roditelja.

Prema pričama mještana Obojka, majka je kobnog dana pored kuće iznijela roštilj i pokušala da upali vatru.

''Tragedija! Žao mi djeteta, ali i nesrećne žene. Čula sam da je sa roštiljem donijela i kanister u kojem je bio benzin. Priča se da je počela da ga sipa kako bi se vatra što prije rasplamsala. U neposrednoj blizini bila je djevojčica, koja se igrala. U trenutku kad je sasula benzin na plamen, on je munjevito zahvatio kanister sa gorivom i eksplodirao'', ispričala je mještanka koja nije željela da joj se objavi ime.

Dodala je da je od siline udara plamen zahvatio majku i djevojčicu, koja je tada zadobila teške opekotine po cijelom tijelu.

''Odvezli su ih odmah u bolnicu, ali dijete, nažalost, nije preživjelo. Strašno je to što se dogodilo. Velika tuga za sve'', kazala je ista mještanka.

Istraga

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona juče su rekli da je obavljen uviđaj.

''Čitavu istragu preuzelo je Kantonalno tužilaštvo u Travniku'', kazali su u policiji.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

www

22.08.2017 09:50

Bože dragi ženo nesretna o čemu si ramisljala da sipas benin na vatru a pritom dete u blizini, neke ljude nikada necu raumeti koliko god se trudio, da svojom glupošću i ne razmisljanjem ubijes rodjeno dete strasno

ODGOVORITE
Name

Bole

22.08.2017 10:06

Majka je počinila ubistvo iz nehata.

ODGOVORITE
Name

E

22.08.2017 13:44

Svi smo Generali posle boja.Sudbina je tako htjela.Ako se može porodici psihički pomoći svaka čast, a sada pametovati i analize praviti je sramota

Name

EXPLOZIV

22.08.2017 13:47

Benzin je explozivan. Nikad sa benzinom ne palite vatru pogotovo u peci da sipate pa makar i čep samo...oprez!

ODGOVORITE