Палећи роштиљ, запалила кћерку

Трогодишња дјевојчица из Фојнице, чији идентитет није саопштен, умрла је од опекотина које је задобила када је њена мајка покушала да бензином упали роштиљ код њихове куће у мјесту Обојак.

Босна и Херцеговина 22.08.2017 | 11:44
Палећи роштиљ, запалила кћерку
У овој несрећи, која се догодила у недјељу, повреде је задобила и дјевојчицина мајка. Објема је љекарска помоћ указана у Дому здравља Фојница, а због тежине повреда трогодишњакиња је превезена у Универзитетски клинички центар Сарајево. Упркос напорима љекара, она је изгубила битку за живот у недјељу у вечерњим часовима.

У овој здравственој установи јуче су рекли да о случају смрти дјевојчице не могу износити информације без одобрења родитеља.

Према причама мјештана Обојка, мајка је кобног дана поред куће изнијела роштиљ и покушала да упали ватру.

''Трагедија! Жао ми дјетета, али и несрећне жене. Чула сам да је са роштиљем донијела и канистер у којем је био бензин. Прича се да је почела да га сипа како би се ватра што прије распламсала. У непосредној близини била је дјевојчица, која се играла. У тренутку кад је сасула бензин на пламен, он је муњевито захватио канистер са горивом и експлодирао'', испричала је мјештанка која није жељела да јој се објави име.

Додала је да је од силине удара пламен захватио мајку и дјевојчицу, која је тада задобила тешке опекотине по цијелом тијелу.

''Одвезли су их одмах у болницу, али дијете, нажалост, није преживјело. Страшно је то што се догодило. Велика туга за све'', казала је иста мјештанка.

Истрага

У Министарству унутрашњих послова Средњобосанског кантона јуче су рекли да је обављен увиђај.

''Читаву истрагу преузело је Кантонално тужилаштво у Травнику'', казали су у полицији.

Извор: Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

www

22.08.2017 09:50

Боже драги жено несретна о чему си рамисљала да сипас бенин на ватру а притом дете у близини, неке људе никада нецу раумети колико год се трудио, да својом глупошћу и не размисљањем убијес родјено дете страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

22.08.2017 10:06

Мајка је починила убиство из нехата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

22.08.2017 13:44

Сви смо Генерали после боја.Судбина је тако хтјела.Ако се може породици психички помоћи свака част, а сада паметовати и анализе правити је срамота

Name

ЕXПЛОЗИВ

22.08.2017 13:47

Бензин је еxплозиван. Никад са бензином не палите ватру поготово у пеци да сипате па макар и чеп само...опрез!

ОДГОВОРИТЕ