Durent: Nisu sudije krive, mi smo!

As Golden Stejta kritikuje NBA ligu zbog javnog izveštaja u kome se pominju greške sudija.

Košarka 31.12.2016 | 08:15
Durent: Nisu sudije krive, mi smo!
Golden Stejt Voriorsi u nedelju uveče su izgubili derbi od Klivlend Kavalirsa (109:108), a liga je dan kasnije - u okviru standardnog izveštaja koji se bavi suđenjem u poslednja dva minuta utakmice - konstatovala da su "ljudi u sivom" napravili dva propusta u završnici - oba na štetu gostiju.

Prvo je trebalo bude dosuđen faul nad Andreom Igudalom, zbog guranja sa leđa, a onda i nad Kevinom Durentom, koji je posle kontakta sa Ričardom Džefersonom dve sekunde pre kraja pao na parket i uspeo samo da nasumice baci loptu ka košu.

Mnogi sportisti bi takav izveštaj neutralnog tela iskoristili da dodatno opravdaju poraz i eventualno ostvare određenu prednost pred naredne mečeve, ali je Durent postupio potpuno drugačije.

"Mislim da su ti izveštaji s..nje i da bi liga trebalo da ih ukine. Nisu sudije krive za naš poraz. Mi smo izgubili utakmicu. Mi smo mogli da odigramo bolje", rekao je krilni igrač Golden Stejta.

On je dodao da je nedopustivo da liga na taj način "baca pod autobus" sopstvene sudije, dok igrači i treneri bivaju kažnjeni kada javno kritikuju sudijske odluke.

"Samo produži dalje, umesto što bacaš sudije pod autobus. Sledeći put kada izađu da sude, biće pod pritiskom i pokušaće da budu savršeni, umesto da opušteno sude kako najbolje znaju".

Sa Ol star košarkašem složio se i trener "ratnika" Stiv Ker.

"Sudije nikako nisu odlučile pobednika. Mi smo u četvrtoj četvrtini imali 14 poena prednosti i naše greške su ono što me mnogo više brine".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar