Дурент: Нису судије криве, ми смо!

Ас Голден Стејта критикује НБА лигу због јавног извештаја у коме се помињу грешке судија.

Кошарка 31.12.2016 | 08:15
Дурент: Нису судије криве, ми смо!
Голден Стејт Вориорси у недељу увече су изгубили дерби од Кливленд Кавалирса (109:108), а лига је дан касније - у оквиру стандардног извештаја који се бави суђењем у последња два минута утакмице - констатовала да су "људи у сивом" направили два пропуста у завршници - оба на штету гостију.

Прво је требало буде досуђен фаул над Андреом Игудалом, због гурања са леђа, а онда и над Кевином Дурентом, који је после контакта са Ричардом Џеферсоном две секунде пре краја пао на паркет и успео само да насумице баци лопту ка кошу.

Многи спортисти би такав извештај неутралног тела искористили да додатно оправдају пораз и евентуално остваре одређену предност пред наредне мечеве, али је Дурент поступио потпуно другачије.

"Мислим да су ти извештаји с..ње и да би лига требало да их укине. Нису судије криве за наш пораз. Ми смо изгубили утакмицу. Ми смо могли да одиграмо боље", рекао је крилни играч Голден Стејта.

Он је додао да је недопустиво да лига на тај начин "баца под аутобус" сопствене судије, док играчи и тренери бивају кажњени када јавно критикују судијске одлуке.

"Само продужи даље, уместо што бацаш судије под аутобус. Следећи пут када изађу да суде, биће под притиском и покушаће да буду савршени, уместо да опуштено суде како најбоље знају".

Са Ол стар кошаркашем сложио се и тренер "ратника" Стив Кер.

"Судије никако нису одлучиле победника. Ми смо у четвртој четвртини имали 14 поена предности и наше грешке су оно што ме много више брине".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар