WRC: Ožije titulu brani u Ford Fiesti!

Četvorostruki šampion u reliju Francuz Sebastijan Ožije titulu će sledeće godine braniti u Ford Fiesti kao član britanskog tima M-Sport.

Ostali sportovi 14.12.2016 | 17:15
WRC: Ožije titulu brani u Ford Fiesti!
Ožije je neposredno nakon osvajanja ovogodišnjeg WRC šampionata ostao bez tima jer se Volksvagen povukao iz takmičenja.

Francuz je krajem novembra testirao M-Sportovu Ford Fiestu WRC u Velsu, kao i Jaris WRC u Španiji od povratnika u šampionat Tojote.

M-Sport vodi Fordov WRC program od povlačenja američkog automobilskog giganta 2012. godine, a sa Ožijevom u timu biće glavni favorit u 2017. godini.

Ožije već godinama dominira WRC šampionatom, osvojio je četiri uzastopne titule, a sa 38 pobeda je drugi na večnoj listi, 40 iza zemljaka Sebastijena Loeba, devetostrukog šampiona sveta.

"Nema još mnogo do početka sezone i Monte Karlo relija, nismo proveli mnogo vremena u Ford Fiesti WRC, ali ćemo da ti sve od sebe da budemo spremni", rekao je Ožije.

Naredna sezona WRC šampionata počinje 20. januara u Monte Karlu, imaće 14 trka, a poslednja je 17-19. novembra u Australiji.

M-Sportu će konkurencija u timskom nadmetanju biti Sitroen sa C3, Hjundai sa i20 Kupe WRC, te pomenuti povratnik Tojota sa Jarisom WRC.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar