WРЦ: Ожије титулу брани у Форд Фиести!

Четвороструки шампион у релију Француз Себастијан Ожије титулу ће следеће године бранити у Форд Фиести као члан британског тима М-Спорт.

Остали спортови 14.12.2016 | 17:15
WРЦ: Ожије титулу брани у Форд Фиести!
Ожије је непосредно након освајања овогодишњег WРЦ шампионата остао без тима јер се Волксваген повукао из такмичења.

Француз је крајем новембра тестирао М-Спортову Форд Фиесту WРЦ у Велсу, као и Јарис WРЦ у Шпанији од повратника у шампионат Тојоте.

М-Спорт води Фордов WРЦ програм од повлачења америчког аутомобилског гиганта 2012. године, а са Ожијевом у тиму биће главни фаворит у 2017. години.

Ожије већ годинама доминира WРЦ шампионатом, освојио је четири узастопне титуле, а са 38 победа је други на вечној листи, 40 иза земљака Себастијена Лоеба, деветоструког шампиона света.

"Нема још много до почетка сезоне и Монте Карло релија, нисмо провели много времена у Форд Фиести WРЦ, али ћемо да ти све од себе да будемо спремни", рекао је Ожије.

Наредна сезона WРЦ шампионата почиње 20. јануара у Монте Карлу, имаће 14 трка, а последња је 17-19. новембра у Аустралији.

М-Спорту ће конкуренција у тимском надметању бити Ситроен са Ц3, Хјундаи са и20 Купе WРЦ, те поменути повратник Тојота са Јарисом WРЦ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар