Ove proizvode ne smijete da koristite

Na zvaničnoj stranici Agencije za nadzor nad tržištem objavljena su nova tri upozorenja za građane BiH. Naime, na popisu nesigurnih prozivoda nalaze se tri električne grijalice - AWT, LUXEL i TRISTAR.

Bosna i Hercegovina 09.12.2016 | 11:35
Ove proizvode ne smijete da koristite
Električna kvarcna grijalica TRISTAR je proizvod koji predstavlјa opasnost od požara i opekotina, jer ima taster na donjoj strani aparata koji uključuje grijače iako nijedan grijač prethodno nije vidljivo usijan, površina poprečnog presjeka provodnika u napojnom kablu je manja od minimalno dozvoljene.

Nadležna inspekcija je naložila mjeru povlačenja proizvoda sa tržišta, njegovo uništavanje. Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod da ga odmah prestanu koristiti i vrate u trgovinu gde je kupljen, kako bi dobili zamjenski proizvod ili povrat novca.



Električna kvarcna grejalica LUXEL je opasna, kako navode, jer zaštitna rešetka se može potpuno skinuti bez upotrebe dodatnog alata, površina poprečnog presjeka provodnika u napojnom kablu je manja od minimalno dozvoljene.

Takođe, nadležna inspekcija je naložila mjeru povlačenja proizvoda sa tržišta i njegovo uništavanje.

Preporučuje se potrošačima koji pojseduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti.

Električna kvarcna grijalica AWT predstavlјa opasnost od požara i opekotina, jer zaštitna rešetka se može potpuno skinuti bez upotrebe dodatnog alata, grijalica ima taster na donjoj strani aparata koji uključuje grijače iako nijedan grijač prethodno nije vidljivo usijan, proizvod nije propisno označen, a uputstvo za upotrebu ne sadrži sva potrebna upozorenja.



Nadležna inspekcija je naložila meru povlačenja proizvoda sa tržišta i njegovo uništavanje. Preporučuje se potrošačima koji poseduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti.

(Radiosarajevo.ba)

Komentari / 0

Ostavite komentar