Ukinuta linija Sarajevo – Zagreb

Željeznice Federacije BiH najavile su da će od 11. decembra ukinuti putnički voz Sarajevo – Zagreb.

Bosna i Hercegovina 09.12.2016 | 10:30
Ukinuta linija Sarajevo – Zagreb

U saopštenju se navodi da voz na relaciji Sarajevo – Zagreb – Sarajevo više neće saobraćati, prema novom redu vožnje koji stupa na snagu 10. decembra.

Željeznička linija Sarajevo – Zagreb ponovo je nakon rata uspostavljena 2002. godine.

Željeznice Federacije BiH imaju velike finansijske probleme, a nedavno su najavile da će uspostaviti putničke veze između Sarajeva i Zagreba uvođenjem u saobraćaj savremenih nagibnih vozova.

Dosad su između Zagreba i Sarajeva saobraćali zastarjeli vozovi, pa je putovanje trajalo i do deset sati, prenosi Kliks.

(Klix.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

voz

09.12.2016 09:53

Ukinuti su vozovi jer iz Željeznica federacije žele da za Zagreb idu novi talgo vozovi gdje se ne bi mijenjale lokomotive i to su iz ŽRS odbili tako da voz iz Zagreba ide do granice sa BiH, a voz iz Sarajeva do Doboja. Bilo bi najbolje kada bi neka strana kompanija otkupila i federalne i ŽRS i sklonila ove skalamerije sa pruga i uvele reda u ovu oblast

ODGOVORITE
Name

Vetaran

09.12.2016 19:38

Potpisujem ti svaku riječ...

Name

He he

09.12.2016 19:38

Ma ti znaš....linija se ne ukida zbog toga nego zato što "teroristi" iz BiH neće više da putuju za Zagreb otkad je cokolinda uvrijedila Bakira i Cerica a neće ni Mektić u cokolindinu eu, nema tih para. A neće ni Bakir dok je cokolinda ne počisti. A onda će Bakir počisiti svoje dvorište.

ODGOVORITE