Ko je i kako izgleda prva Trampova žena

Donald Tramp je uvek bio slab na manekenke, pa mu je i bivša žena, ona koju je nasledila Melanija, bila model.

Svijet 09.11.2016 | 18:55
Ko je i kako izgleda prva Trampova žena
Foto: Reuters

U pitanju je Ivana Tramp (67), manekenka češkog porekla, koja je bila u braku sa Donaldom u periodu od 1977. do 1992. godine i sa njim ima troje dece – Donalda juniora, Ivanku i Erika.

Ivana je u Njujorku upoznala Donalda, sina građevinskog preduzetnika Freda Trampa. U aprilu 1977. udala se za njega, stariji Amerikanci pamte da je venčanje bilo raskošno i nakon toga su njih dvoje postale glavne figure njujorškog džet-seta.

Ivana je imala glavnu ulogu u Trampovoj organizacijii brojnim njegovim projektima. Brak je pukao 1992. godine, pa iako je tajna iznosa koji je Donald platio Ivani tajna, američki mediji su došli do podatka da je reč o cifri od 20 miliona dolara – 14 miliona dolara vredelo je imanje u Konektikatu, pet miliona joj je platio na račun, 350.000 godišnje je plaćao alimentaciju za decu, a dobila je i sav nakit, kao i porodičnu kuću u Palm biču na Foridi.

Imao je Tramp probleme sa Ivanom – tokom brakorazvodnog postupka optužila ga je da ju je čak i silovao!  Ona je kasnije to demantovala i dala nemušto objašnjenje zašto je dala takvu izjavu.


"Kao žena, osetila sam se povređeno, bez ljubavi i pažnje. Upotrebila sam reč 'silovanje', ali ne želim da se moje reči shvate u bukvalnom ili kriminalnom kontekstu."

Nakon toga, Ivana je izdala i saopštenje:

"Čitam nešto o meni što se desilo pre 30 godina, kada je bilo tenzija pred razvod. Priča o silovanju je totalno bez osnova. Donald i ja smo najbolji prijatelji, imamo troje dece na koje smo veoma ponosni. Prema njemu imam samo poštovanje."

Zanimljivo, pre par meseci, Ivana je u intervjuu za zagrebački “Jutarnji list” rekla:

"Srećna sam što ne moram u Belu kuću! To je nešto predosadno. Uostalom, ja sam prva gospođa Tramp i tu titulu mi niko nikad ne može uzeti. Volim ljude, ali viđam ih kad i koliko ja to želim, tako da je moja kuća u Njujorku mnogo lepša od bilo koje Bele kuće. Neka je nekom drugom ova druga Bela kuća sa srećom."


Ivana danas

Inače, kada je imala 59 godina, Ivana se udala za Rozana Rubikondija, koji je čak 23 godine mlađi od nje. Venčanje je koštalo tri miliona dolara, a bilo je 400 zvanica. Ni ta ljubav nije potrajala, pošto je usledio razvod samo par meseci kasnije.

Da je ostala sa Donaldom, Ivana bi danas bila prva dama Amerike, ovako, može da ima utehu što je njeno bogatstvo procenjeno na oko 60 miliona dolara.

Izvor: Telegraf/Informer
Foto: AP

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

miro fr

09.11.2016 18:09

bolja je melanija

ODGOVORITE
Name

***

09.11.2016 19:00

Idu Trampove fantazije od Ivane do Melanije, sad' ide u Belu kucu da , vodi' politiku vrucu. A Hilari ode svome Bilu, da s' drugima ne provodi , silu' ...

Name

babica

09.11.2016 20:47

Stara izgleda kao Hanka Paldum.

Name

labud

09.11.2016 20:26

Ova sadanja je najbolje uznapredovala. Od prve animir dame do Prve dame u bijeloj kuci.

ODGOVORITE
Name

Mira

06.11.2020 22:00

Parola,,snadji se,,