Zabrana za žestoka pića na studentskim žurkama

Prestižni američki univerzitet Stanford zabranio je žestoka pića na studentskim žurkama.

Zabava 23.08.2016 | 18:22
Zabrana za žestoka pića na studentskim žurkama
Prema novom pravilu tog univerziteta u mestu Palo Alto kod San Franciska, na studentskim žurkama biće dozvoljeno samo pivo i vino, dok će žestoka pića biti dopuštena na zabavama koje organizuju postdiplomci, ali samo u koktelima.

Čelnici Stanforda Džon Henesi i Džon Ečmendi najavili su juče novo pravilo u pismu studentima.

Pravilo je uvedeno pošto je bivši plivač Stanforda Brok Tarner osuđen zbog seksualnog napada na ženu pošto su oboje pili na zabavi u kampusu. Taj slučaj je izazvao nezadovoljstvo javnosti kada je sudija Tarneru izrekao kaznu od samo šest meseci u zatvoru.

Henesi i Ečmendi su rekli da je novo pravilo "pokušaj da se izgradi zdravija kultura u kampusu u vezi s alkoholom".

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pametni ljudi

24.08.2016 05:26

Upravo je u SAD-u već jednom bio zabranjen alkohol od 1920 do 1933. Efekat je bio katastrofalan: (1) Zbog lošeg kvaliteta alkohola koji je tajno proizvođen mnogo više ljudi je umiralo od njega, (2) organizovani kriminal je iznenada ojačao jer je od države dobio novi, vrlo unosni, izvor novca. Ulicama američkih gradova je tekla krv od međusobno poubijanih članova kriminalnih grupa i nedužnih građana. Očigledno da su profesori na tako cijenjenom univerzitetu zaboravili istoriju sopstvene zemlje pa izgleda prizivaju dobra stara vremena. (Nisam za prekomjerno korištenje alkohola nego sam za edukaciju u školama. Zabrana samo izaziva kontra efekat.)

ODGOVORITE