Забрана за жестока пића на студентским журкама

Престижни амерички универзитет Станфорд забранио је жестока пића на студентским журкама.

Забава 23.08.2016 | 18:22
Забрана за жестока пића на студентским журкама
Према новом правилу тог универзитета у месту Пало Алто код Сан Франциска, на студентским журкама биће дозвољено само пиво и вино, док ће жестока пића бити допуштена на забавама које организују постдипломци, али само у коктелима.

Челници Станфорда Џон Хенеси и Џон Ечменди најавили су јуче ново правило у писму студентима.

Правило је уведено пошто је бивши пливач Станфорда Брок Тарнер осуђен због сексуалног напада на жену пошто су обоје пили на забави у кампусу. Тај случај је изазвао незадовољство јавности када је судија Тарнеру изрекао казну од само шест месеци у затвору.

Хенеси и Ечменди су рекли да је ново правило "покушај да се изгради здравија култура у кампусу у вези с алкохолом".

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Паметни људи

24.08.2016 05:26

Управо је у САД-у већ једном био забрањен алкохол од 1920 до 1933. Ефекат је био катастрофалан: (1) Због лошег квалитета алкохола који је тајно произвођен много више људи је умирало од њега, (2) организовани криминал је изненада ојачао јер је од државе добио нови, врло уносни, извор новца. Улицама америчких градова је текла крв од међусобно поубијаних чланова криминалних група и недужних грађана. Очигледно да су професори на тако цијењеном универзитету заборавили историју сопствене земље па изгледа призивају добра стара времена. (Нисам за прекомјерно кориштење алкохола него сам за едукацију у школама. Забрана само изазива контра ефекат.)

ОДГОВОРИТЕ