Volonteri Crvenog krsta na Bardači

U Trening centru Prirodno-matematičkog fakulteta Banjaluka na Bardači sinoć je počeo sa radom 10. Omladinski kamp Crvenog krsta „Bardača 2016“, koji je okupio 35 mladih volontera Crvenog krsta iz Gradiške, Prnjavora, Srpca, Novog Sada i Rume.

Republika Srpska 29.07.2016 | 19:00
Volonteri Crvenog krsta na Bardači
Oni će u narednih šest dana obraditi više kursnih cjelina, kao što su prva pomoć, reproduktivno zdravlje i bolesti ovisnosti, prevencija trgovine ljudima i druge vještine u pružanju pomoći kod elementarnih nesreća.

Sekretar Crvenog ksta Srbac Ljiljane Jovičić kaže da će polaznici kampa, kao volonteri Crvenog krsta, svoja znanja prenositi vršnjacima u osnovnim i srednjim školama.

„Volonteri Kluba mladih Crvenog krsta Srbac u ovoj godini su održali edukativne radionice za 400 učenika osnovnih i srednjih škola u našoj opštini“, kazala je Jovičićeva.

Ona je istakla i pomoć opštine Srbac u organizaciji ovog kampa u veoma teškim ekonomskim uslovima, a doprinos su dali i brojni donatori – privatne i državne firme i pojedinci, kao što su Kompanija „Perutnina“, Elektrodistribucija, „Tat-com“, „Ninka“, Zberbank, „Frukta-trejd“, „Mane-komerc, Monumental, dok je voćar Vojo Trivalić iz Srpca kamperima obezbjedio voće za dva dana boravka na Bardači.

Značajnu pomoć donirala je i Gradska organizacija Crvenog krsta Novi Sad, koja se sastoji od kompleta šminke za realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja tokom praktične obuke.

Pored domaćih, u realizaciji programa obuke učestvuju i instruktori Crvenog krsta iz Novog Sada i Rume, sa kojima srbački Crveni krst ima višegodišnju uspješnu saradnju. Po završetku rada Kampa, polaznici će dobiti uvjerenja i diplome za stečeno znanje, a za posjetioce će se izvesti i pokazna vježba.

(BN televizija/S.K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kod Srba?! Narod ne zna da

31.07.2016 07:12

Kod nas postoji Crveni krst? Javna kuhinja Srpske pravoslavne crkve. ?! Kolo sestara? Ako i egzistiraju pravno, isti su , ako ne i licemjerniji od vlasti. Sramota. Karitas i Merhamet vam hrani srpsku sirotinju.

ODGOVORITE