Волонтери Црвеног крста на Бардачи

У Тренинг центру Природно-математичког факултета Бањалука на Бардачи синоћ је почео са радом 10. Омладински камп Црвеног крста „Бардача 2016“, који је окупио 35 младих волонтера Црвеног крста из Градишке, Прњавора, Српца, Новог Сада и Руме.

Република Српска 29.07.2016 | 19:00
Волонтери Црвеног крста на Бардачи
Они ће у наредних шест дана обрадити више курсних цјелина, као што су прва помоћ, репродуктивно здравље и болести овисности, превенција трговине људима и друге вјештине у пружању помоћи код елементарних несрећа.

Секретар Црвеног кста Србац Љиљане Јовичић каже да ће полазници кампа, као волонтери Црвеног крста, своја знања преносити вршњацима у основним и средњим школама.

„Волонтери Клуба младих Црвеног крста Србац у овој години су одржали едукативне радионице за 400 ученика основних и средњих школа у нашој општини“, казала је Јовичићева.

Она је истакла и помоћ општине Србац у организацији овог кампа у веома тешким економским условима, а допринос су дали и бројни донатори – приватне и државне фирме и појединци, као што су Компанија „Перутнина“, Електродистрибуција, „Тат-цом“, „Нинка“, Збербанк, „Фрукта-трејд“, „Мане-комерц, Монументал, док је воћар Војо Тривалић из Српца камперима обезбједио воће за два дана боравка на Бардачи.

Значајну помоћ донирала је и Градска организација Црвеног крста Нови Сад, која се састоји од комплета шминке за реалистички приказ повреда, стања и обољења током практичне обуке.

Поред домаћих, у реализацији програма обуке учествују и инструктори Црвеног крста из Новог Сада и Руме, са којима србачки Црвени крст има вишегодишњу успјешну сарадњу. По завршетку рада Кампа, полазници ће добити увјерења и дипломе за стечено знање, а за посјетиоце ће се извести и показна вјежба.

(БН телевизија/С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Код Срба?! Народ не зна да

31.07.2016 07:12

Код нас постоји Црвени крст? Јавна кухиња Српске православне цркве. ?! Коло сестара? Ако и егзистирају правно, исти су , ако не и лицемјернији од власти. Срамота. Каритас и Мерхамет вам храни српску сиротињу.

ОДГОВОРИТЕ