Novakov cilj za 2016. godinu – Đoker slem!

Novak Đoković je trijumfalno započeo godinu, osvojio je Australijan Open, a svetski mediji ističu da on ima novi cilj pred sobom – Đoker slem.

Tenis 03.02.2016 | 18:20
Novakov cilj za 2016. godinu – Đoker slem!

Agencija Asošijejted pres navodi da svetski teniser broj jedan ima samo jednu stvar koja mu nedostaje u karijeri koju je do sada okitio sa 11 Gren slem trofeja.

“To je Rolan Garos... To je turnir koji nikada nisam osvojio. Pokušaću da stavim sebe u poziciju da mogu da razmišljam o tom trofeju“, rekao je Đoković posle pobede nad Endijem Marijem u finalu prvog Gren slem turnira u godini, a AP ističe da je evidentno da Novak jednim okom već gleda ka Parizu.

AP ističe da je Novaka želja za perfekcijom u tenisu dovela do pobede nad Marijem u tri seta. Ipak, srpskom teniseru nedostaje jedan trofej za kompletiranje “kolekcije“ sa Gren slemova.

“Svake godine osećam kao da sam sve bliži tome. Kako bih nazvao to? Pa, kada je Serena Vilijams osvojila sva četiri Gren slema nazvali su to Serena slem. Možda bih voleo da se moj zove Đoker slem, to nije loše, sviđa mi se“, rekao je Đoković.

On je prošle godine stigao do finala turnira u Franucskoj, ali je poražen od strane Švajcarca Stena Vavrinke.

Komentari / 0

Ostavite komentar