Новаков циљ за 2016. годину – Ђокер слем!

Новак Ђоковић је тријумфално започео годину, освојио је Аустралијан Опен, а светски медији истичу да он има нови циљ пред собом – Ђокер слем.

Тенис 03.02.2016 | 18:20
Новаков циљ за 2016. годину – Ђокер слем!

Агенција Асошијејтед прес наводи да светски тенисер број један има само једну ствар која му недостаје у каријери коју је до сада окитио са 11 Грен слем трофеја.

“То је Ролан Гарос... То је турнир који никада нисам освојио. Покушаћу да ставим себе у позицију да могу да размишљам о том трофеју“, рекао је Ђоковић после победе над Ендијем Маријем у финалу првог Грен слем турнира у години, а АП истиче да је евидентно да Новак једним оком већ гледа ка Паризу.

АП истиче да је Новака жеља за перфекцијом у тенису довела до победе над Маријем у три сета. Ипак, српском тенисеру недостаје један трофеј за комплетирање “колекције“ са Грен слемова.

“Сваке године осећам као да сам све ближи томе. Како бих назвао то? Па, када је Серена Вилијамс освојила сва четири Грен слема назвали су то Серена слем. Можда бих волео да се мој зове Ђокер слем, то није лоше, свиђа ми се“, рекао је Ђоковић.

Он је прошле године стигао до финала турнира у Франуцској, али је поражен од стране Швајцарца Стена Вавринке.

Коментари / 0

Оставите коментар