ABA: Zvezda preko Metalca preskočila Cedevitu!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su 15. pobedu u sezoni, u hali Pionir je savladana ekipa Metalca sa 86:74 u poslednjem meču 20. kola ABA lige.

Košarka 19.01.2016 | 10:40
ABA: Zvezda preko Metalca preskočila Cedevitu!

Ovim trijumfom ekipa srpskog i regionalnog šampiona je zauzela drugu poziciju na tabeli i time iskoristila poraz Cedevite od Zadra.

Zvezda je pobedu obezbedila gotovo na samom početku utakmice, u petom minutu je imala prednost od deset poena, a potom je razlika samo rasla.

Pripretio je Metalac u poslednjoj deonici, vezali su gosti seriju 11:0, ali nisu imali dovoljno snage da uđu u neizvesnu završnicu i doživeli su 12. poraz u takmičenju, čime su ponovo doveli u pitanje opstanak u regionalnoj ligi.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Dangubić sa 17 poena (3/4 za dva, 2/5 za tri), Kvinsi Miler i Marko Gudurić su dodali po 10, ali je verovatno ključnu ulogu u trijumfu domaćih imao Tarens Kinzi.

Igrač koji je poslednji stigao u redove "crveno-belih" ove seone je na startu meča upisao šest poena, ali je onda preuzeo ulogu dodavača. Utakmicu je završio sa 9 poena i 7 asistencija.

Metalac je utakmicu odigrao sa osam košarkaša u rotaciji, a bolji od ostalih bili su Đorđe Majstorović sa 23 poena (3/8 za dva, 4/6 za tri) i Petar Rakićević (13 poena, 8 skokova).

Solidnu rolu imao je i Boris Bakić, ubacio je tri trojke, a šut van linije 6,75 nije služio Dušana Kutlešića, promašio je svih sedam pokušaja.

Od samog početka utakmice Zvezda je nametnula svoj ritam, posle svega pet minuta imala je dvocifrenu prednost, zahvaljujući šutu za tri poena.

Posle prve deonice koja je završena rezultatom 22:11 gosti su uspeli da dođu do kakve-takve igre, ali su nju, kao i narednu izgubili sa 19:17, odnosno 23:20.

Izabranici Dejana Radonjića su se opustili u završnici, a košarkaši Metalca nisu želeli da se predaju bez borbe. Serijom 11:0 stigli su na sedam poena zaostatka, međutim više od toga nisu mogli.

Zvezda je imala sjajno šutersko veče, pogodila je 11 trojki iz 21 pokušaja, što se ne može reći za Metalac (10 od 27).

Uprkos tome, gosti su uspeli da zabeleže više skokova od protivnika (32-27), a statistički parametar u kom su "crveno-beli" potpuno dominirali bile su asistencije (26-14).

Ovom pobedom Zvezda je preuzela drugu poziciju na tabeli od Cedevite koja je neočekivano poražena od Zadra, dok se Metalac nalazi na 11. poziciji sa pobedom više od Olimpije, Sutjeske i Tajfuna koji su na začelju tabele.

U narednom kolu Zvezda se sastaje sa Partizanom, dok Metalac u Valjevu dočekuje lidera tabele, ekipu podgoričke Budućnosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar