NBA: Nagetsi srušili Voriorse, Jokić starter!

Protekle noći u NBA ligi je odigrano deset utakmica, a pored poraza Golden Stejt Voriorsa veče je obeležio deseti trijumf zaredom Los Anđeles Klipersa. Denver Nagetsi naneli su tek treći poraz Golden Stejt Voriorsima ove sezone, pošto su u noći između srede i četvrtka na svom terenu slavili sa 112:110.

Košarka 14.01.2016 | 15:20
NBA: Nagetsi srušili Voriorse, Jokić starter!

Protekle noći u NBA ligi je odigrano deset utakmica, a pored poraza Golden Stejt Voriorsa veče je obeležio deseti trijumf zaredom Los Anđeles Klipersa.

Klipersi su novu pobedu, 26. ove sezone upisali bez jednog od svojih najboljih igrača Deandrea Džordana, koji je bolestan, a bili su bolji od Majami Hita sa 104:90.

Kol Oldrič je predvodio Kliperse sa 19 poena i sedam skokova, dok su Pol Pirs, Kris Pol i Džamal Kraford utakmicu završili sa po 15 poena. Pirs je dodao i devet skokova, a Pol tri manje uz 12 asistencija.

Kod Hita, Džerald Grin je imao 19 poena, tri više od Dvejna Vejda, oji je dodao i osam sokova, dok je Kris Boš utakmicu završio sa 11 poena i 12 skokova.

Zapaženu pobedu upisao je i Oklahoma Siti Tander, sa 108:89 nad Dalas Maveriksima na svom terenu, a utakmicu je obeležilo i isključenje Rasela Vestbruka. Vestbruk je poslat u svlačionicu već u drugoj četvrtini, kada mu je dosuđena druga tehnička greška zbog razmirica sa Bareom. Posle utakmice, upitan da prokomentariše incident, Vestbruk je odbio da odgovori.

Kevin Durent je bio najbolji u trijumfu Tandera sa 29 poena i deset skokova, Serž Ibaka je dodao 20 poena i 11 skokova, a Dion Vejters 18 poena i pet asistencija. Na drugoj strani, Džej Džej Barea je imao 18 poena i šest skokova, dok je Salah Mejri dodao 17 poena i devet skokova.

Ako se izuzmu pobede Denver Nagetsa i Hjuston Rokitsa, o kojima možete da čitate u posebnoj vesti, trijumfe su protekle noći upisali i Šarlot Hornetsi, Vašington Vizardsi, Bruklin Netsi, Boston Seltiksi, Portland Trejl-Blejzersi i Nju Orleans Pelikansi.

Gradski derbi Njujorka pripao je Netsima, koji su pobedili Nikse sa 110:104. Bruk Lopes je u tom trijumfu učestvovao sa 20 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je Tadeus Jang dodao 19 poena i 11 skokova. U poraženom timu, Derik Vilijams je upisao 31 poen i sedam skokova, dok je Aron Aflalo dodao 18 poena.

Boston Seltiksi su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza trijumfom nad Indijana Pejsersima sa 103:94. Seltikse je do trijumfa predvodio Ajzeja Tomas sa 28 poena, tri manje je postigao Dže Krouder, dok je Amir Džonson upisao 14 poena, 18 skokova i šest asistencija. Kod Pejsersa, Pol Džordž je imao 23 poena i osam skokova.

Nagetsi su došli do 15. trijumfa, zahvaljujući sjajnoj igri u prvoj i trećoj četvrtini, a iako je aktuelni šampion pokušao da se vrati i dođe do preokreta, na kraju nije uspeo.

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je starter u timu Nagetsa i za nešto manje od 16 minuta na terenu upisao je šest poena, sedam skokova, tri ukradene lopte i dve asistencije.

Nagetse je do pobede predvodio Danilo Galinari sa 28 poena i pet sokova, Vil Barton je dodao 21 poen i šest skokova, a Geri Haris 19 poena i sedam skokova. Zapažen je bio i Darel Artur sa 18 poena i 11 skokova.

Kod Voriorsa, Stef Kari je upisao 38 poena, devet asistencija i pet skokova, ali je to bilo nedovoljno za 37. trijumf šampiona. Harison Barns je utakmicu završio sa 18 poena, jednim više od Kleja Tompsona, dok je Endru Bogut dodao 15 poena i sedam skokova.

Tokom protekle noći na terenu se našao i Nemanja Bjelica, u porazu Minesota Timbervulvsa od Hjuston Rokitsa sa 107:104. Srpski košarkaš je proveo nešto manje od 19 minuta na parketu i za to vreme upisao šest poena, tri skoka i jednu asistenciju.

Očekivano, najbolji među Rokitsima bio je Džejms Harden sa 27 poena i 11 asistencija, Terens Džons je dodao 16 poena i devet skokova, a Dvajt Hauard 15 poena i deset skokova.

Među Bjeličninim saigračima, Endru Vigins je bio najbolji sa 28 poena, dok je Kevin Martin dodao 22.

Rezultati utakmica od srede:
Šarlot Hornets – Atlanta Hoks 107:84
Vašington Vizards – Milvoki Baks 106:101
Bruklin Nets – Njujork Niks 110:104
Boston Seltiks – Indijana Pejsers 103:94
Hjuston Rokits – Minesota Timbervulvs 107:104
Oklahoma Siti Tander – Dalas Maveriks 108:89
Denver Nagets – Golden Stejt Voriors 112:110
Portland Trejl-Blejzers – Juta Džez 99:85
Sakramento Kings – Nju Orleans Pelikans 97:109
Los Anđeles Klipers – Majami Hit 104:90

Komentari / 0

Ostavite komentar