Bjelica potpisuje za Minesotu!

Prema informacijama iz SAD, srpski reprezentativac jako je blizu dogovora sa Vukovima.

Košarka 27.06.2015 | 22:00
Bjelica potpisuje za Minesotu!

Već nekoliko godina nagađa se kada će Nemanja Bjelica zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Po svemu sudeći, došao je trenutak da MVP Evrolige povuče i taj potez.

Na kraju sezone 2014/15, on je saopštio rukovodstvu Fenerbahčea da planira selidbu u SAD. Ovih dana, vode se intenzivni pregovori da se to i dogodi.

"Bliži se trenutak definitivnog dogovora Minesote i Nemanje Bjelice, kojim će se evropski MVP preseliti među Vukove. Njegovim dolaskom, tim će dobiti svestranog šutera, koji će jako mladoj ekipi doneti i iskustvo i zrelost", javlja reporter novinske agencije Asošijeted pres.

U vesti AP-a, neimenovani izvor otkrio je da je dogovor menadžmenta Minesote i predstavnika srpskog košarkaša veoma blizu.

"Naš sagovornik zahtevao je da ne bude imenovan, jer ugovor još nije potpisan", ostavljena je blaga ograda, iako je prilčno jasno da su pregovori pred uspešnim završetkom.

Minesota je odabrala Bjelicu na NBA draftu 2010, dok je još nastupao za Crvenu zvezdu. Tačnije, pravo na njega prvi su stekli Vašington Vizardsi, ali su ih odmah prosledili Vukovima, u koje će sada stići na velika vrata, kao zvanično najbolji igrač Evrolige za sezonu 2014/15.

Čim se posao kompletira, Bjelica će postati saigrač Nikoli Pekoviću, bivšem centru Partizana, koji dres Vukova nosi od 2010.

Komentari / 0

Ostavite komentar