ITA: Empoli ''polupao'' Napoli!

Fudbaleri Empolija porazili su ekipu Napolija u poslednjem meču 33. kola Serije A 4:2 (3:0) i tako udaljili Napolitance od Lige šampiona.

Fudbal 01.05.2015 | 11:40
ITA: Empoli ''polupao'' Napoli!

Domaćin je ovim trijumfom i definitivno obezbedio opstanak, pošto se na pet kola do kraja nalazi 14 bodova od zone ispadanja, dok gosti zaostaju pet bodova za trećeplasiranom Romom.

Empoli je do pre pobede u poslednjih pet kola stigao najviše zahvaljujući sjajnoj igri u prvom poluvremenu, pošto je posle 45 minuta igre imao ogromnih tri pogotka prednosti.

Prvi gol viđen je već u osmom minutu, kada je iskusni Masimo Makarone pogodio na asistenciju Pukarelija, ali se na sleće uzbuđenje čekalo do samog finiša.

Ipak, za samo tri minuta, Empoli je postigao još dva gola. Najpe je štoper Britos zatresao sopstvenu mrežu u 43. minutu, a Saponara u prvom minutu nadoknade totalno demoralisao goste iz Napulja.

Drugi deo igre obeležili su autogolovi, pošto je ekipa Rafaela Benitesa smanjila preko Laurinija u 64. minutu, ali je onda Raul Albiol u 81. minutu nespretno reagovao u svom kaznenom i rešio pitanje pobedika.

Napoli je do kraja susreta samo uspeo da ublaži poraz, a strelac je u 91. minutu bio Marek Hamšik u 91. minutu.

Komentari / 0

Ostavite komentar