ИТА: Емполи ''полупао'' Наполи!

Фудбалери Емполија поразили су екипу Наполија у последњем мечу 33. кола Серије А 4:2 (3:0) и тако удаљили Наполитанце од Лиге шампиона.

Фудбал 01.05.2015 | 11:40
ИТА: Емполи ''полупао'' Наполи!

Домаћин је овим тријумфом и дефинитивно обезбедио опстанак, пошто се на пет кола до краја налази 14 бодова од зоне испадања, док гости заостају пет бодова за трећепласираном Ромом.

Емполи је до пре победе у последњих пет кола стигао највише захваљујући сјајној игри у првом полувремену, пошто је после 45 минута игре имао огромних три поготка предности.

Први гол виђен је већ у осмом минуту, када је искусни Масимо Макароне погодио на асистенцију Пукарелија, али се на слеће узбуђење чекало до самог финиша.

Ипак, за само три минута, Емполи је постигао још два гола. Најпе је штопер Бритос затресао сопствену мрежу у 43. минуту, а Сапонара у првом минуту надокнаде тотално деморалисао госте из Напуља.

Други део игре обележили су аутоголови, пошто је екипа Рафаела Бенитеса смањила преко Лауринија у 64. минуту, али је онда Раул Албиол у 81. минуту неспретно реаговао у свом казненом и решио питање победика.

Наполи је до краја сусрета само успео да ублажи пораз, а стрелац је у 91. минуту био Марек Хамшик у 91. минуту.

Коментари / 0

Оставите коментар