Bane - po golovima i asistencijama rame uz rame sa Ozilom!

Jurišna sezona Branislava Ivanovića! Istina, Nemac iz Arsenala je odigrao duplo lanje utakmice, ali nije Venger platio 50.000.000 evra za četiri postignuta i još pet nameštenih pogodaka.

Fudbal 01.05.2015 | 16:40
Bane - po golovima i asistencijama rame uz rame sa Ozilom!

Titula se već glanca za dlanove kapitena Čelsija Džona Terija, pa Žoze Murinjo i njegova družina sa Stamforda mogu mirne glave da čekaju kraj sezone u Premijer ligi. Branislav Ivanović posebno s obzirom da je odigrao sezonu iz snova. Kolege fudbaleri proglasili su ga za najboljeg desnog beka na Ostrvu, a asistencija za Didijea Drogbu u pobedi nad Lesterom od 3:1 samo je poslednji u nizu dokaza da je takva odluka bila sasvim opravdana.

Prema statistici Engleza bila je to peta Ivanovićeva asistencija u ligaškoj sezoni, koliko je ove sezone ubeležio i Mesu Ozil, kojeg je Arsenal platio čak 50.000.000 evra. Baš da bi pakovao golove. Arsen Venger mora da je razočaran. Pritom, Ivanović je postigao četiri prvenstvena gola. Pogađate, koliko i Ozil. Nemcu u odbranu on je zbog teške povrede kolena odigrao samo 17 utakmica. Ivanović je sa druge strane spreman kao životinja sve 34 utakmice Čelsija!

Inače, Engleska već danima bruji o tome da su defanzivci Plavaca možda i najzaslužniji za ovakvu dominaciju Murinjove vojske. Odbrambeni igrači Čelsija su naime ove sezone primili samo 27 golova, jedan više od Sautemptonovih, ali čak pet manje od Arsenalovih, sedam od Mančester junajtedovih, devet od Mančester Sitijevih...

Ujedno su stigli i da postignu 19 golova i nameste još 15. Savršen doprinos.

Komentari / 0

Ostavite komentar