Бане - по головима и асистенцијама раме уз раме са Озилом!

Јуришна сезона Бранислава Ивановића! Истина, Немац из Арсенала је одиграо дупло лање утакмице, али није Венгер платио 50.000.000 евра за четири постигнута и још пет намештених погодака.

Фудбал 01.05.2015 | 16:40
Бане - по головима и асистенцијама раме уз раме са Озилом!

Титула се већ гланца за дланове капитена Челсија Џона Терија, па Жозе Мурињо и његова дружина са Стамфорда могу мирне главе да чекају крај сезоне у Премијер лиги. Бранислав Ивановић посебно с обзиром да је одиграо сезону из снова. Колеге фудбалери прогласили су га за најбољег десног бека на Острву, а асистенција за Дидијеа Дрогбу у победи над Лестером од 3:1 само је последњи у низу доказа да је таква одлука била сасвим оправдана.

Према статистици Енглеза била је то пета Ивановићева асистенција у лигашкој сезони, колико је ове сезоне убележио и Месу Озил, којег је Арсенал платио чак 50.000.000 евра. Баш да би паковао голове. Арсен Венгер мора да је разочаран. Притом, Ивановић је постигао четири првенствена гола. Погађате, колико и Озил. Немцу у одбрану он је због тешке повреде колена одиграо само 17 утакмица. Ивановић је са друге стране спреман као животиња све 34 утакмице Челсија!

Иначе, Енглеска већ данима бруји о томе да су дефанзивци Плаваца можда и најзаслужнији за овакву доминацију Мурињове војске. Одбрамбени играчи Челсија су наиме ове сезоне примили само 27 голова, један више од Саутемптонових, али чак пет мање од Арсеналових, седам од Манчестер јунајтедових, девет од Манчестер Ситијевих...

Уједно су стигли и да постигну 19 голова и наместе још 15. Савршен допринос.

Коментари / 0

Оставите коментар