Otvoreni Klop: Moram da odem! Moram!!!

Trener Dortmunda obrazložio razloge zbog kojih napušta "milionere" posle sedam godina.

Fudbal 15.04.2015 | 21:20
Otvoreni Klop: Moram da odem! Moram!!!

Štura izjava da je znao da će doći trenutak za rastanak bilo je sve što je javnost čula od Jirgena Klopa kada je najavljen njegov odlazak sa Vestfalena.

Tokom dana, trener Dortmunda održao je konferenciju za novinare i detaljnije obrazložio razloge zbog kojih napušta klub koji je vodio do dve titule, Kupa Nemačke i finala Lige šampiona 2013.

"Ovaj klub zaslužuje da ga vodi trener koji će biti 100 odsto spreman i posvećen tom zadatku. Zato je ova odluka morala biti donesena. Nisam imao kontakt sa bilo kojim klubom i nemam nikakvu opciju 'u rukavu'. Sa druge strane, nisam planirao da uzmem odmor", rekao je trener "milionera".

Odluka je donesena za mnoge iznenadno, iako Dortmund nema uspešnu sezonu. Međutim, trener tvrdi da je pravi čas za rastanak.

"Verujem da je pravi momenat. Jednostavno, hteo sam da saopštim tu svoju odluku na vreme, da bi klub mogao da pravi planove za budućnost. Zapravo, mislim da je ispravan trenutak jer su prethodnih nekoliko godina neke slične odluke igrača bile donesene u nevreme, pa nije bilo vremena da klub reaguje", dodao je Nemac, koji u karijeri vodio samo još jedan klub - Majnc od 2001. do 2008.

Izvršni direktor Borusije Hans Joakim Vacke našao je samo jednu utehu.

"Jedina stvar koja mi odgovara u ovoj situaciji je činjenica da ćemo ostati dobri prijatelji. To je sve što imam da kažem", kratko je rekao funkcioner "milionera".

Komentari / 0

Ostavite komentar