Отворени Клоп: Морам да одем! Морам!!!

Тренер Дортмунда образложио разлоге због којих напушта "милионере" после седам година.

Фудбал 15.04.2015 | 21:20
Отворени Клоп: Морам да одем! Морам!!!

Штура изјава да је знао да ће доћи тренутак за растанак било је све што је јавност чула од Јиргена Клопа када је најављен његов одлазак са Вестфалена.

Током дана, тренер Дортмунда одржао је конференцију за новинаре и детаљније образложио разлоге због којих напушта клуб који је водио до две титуле, Купа Немачке и финала Лиге шампиона 2013.

"Овај клуб заслужује да га води тренер који ће бити 100 одсто спреман и посвећен том задатку. Зато је ова одлука морала бити донесена. Нисам имао контакт са било којим клубом и немам никакву опцију 'у рукаву'. Са друге стране, нисам планирао да узмем одмор", рекао је тренер "милионера".

Одлука је донесена за многе изненадно, иако Дортмунд нема успешну сезону. Међутим, тренер тврди да је прави час за растанак.

"Верујем да је прави моменат. Једноставно, хтео сам да саопштим ту своју одлуку на време, да би клуб могао да прави планове за будућност. Заправо, мислим да је исправан тренутак јер су претходних неколико година неке сличне одлуке играча биле донесене у невреме, па није било времена да клуб реагује", додао је Немац, који у каријери водио само још један клуб - Мајнц од 2001. до 2008.

Извршни директор Борусије Ханс Јоаким Вацке нашао је само једну утеху.

"Једина ствар која ми одговара у овој ситуацији је чињеница да ћемо остати добри пријатељи. То је све што имам да кажем", кратко је рекао функционер "милионера".

Коментари / 0

Оставите коментар