FSS pomaže Crvenoj Zvezdi!

Zvezda sija pod „Filipsom“! Na sednici Odbora za hitna pitanja donete odluke i o promeni u kalendaru takmičenja...

Fudbal 28.02.2015 | 16:00
FSS pomaže Crvenoj Zvezdi!

Prošle godine pomoć Partizanu, a ove Crvenoj zvezdi. Četiri meseca posle onove travnate podloge na stadionu u Humskoj 1 (koja, doduše, još nije u sjajnom stanju), Fudbalski savez Srbije će uložiti novac i u poboljšanje infrastrukture u Ljutice Bogdana 1a.

Na sednici Odbora za hitna pitanja u Staroj Pazovi, kojom je predsedavao prvi čovek našeg fudbala Tomislav Karadžić data je saglasnost oko ugovora, koji tretira buduće radove na rekonstrukciji osvetljenja na stadionu „Rajko Mitić“, gde će biti postavljeno nova rasveta marke „Filips“. Plan radova uklađen je prema postavci eksperta za osvetljenje UEFA.

Istovremeni, Fudbalski savez Srbije uputio je zahtev Vladi Republike Srbije da posebna sredstva koja su prikupljena isključivo od strane FSS budu namenjena za obnovu fudbalskih objekata u Obrenovcu, kao području koje je najviše stradalo u prošlogodišnjim poplavama.

Odbor za hitna pitanja FSS razmatrao je plan raspodele sredstava za pomoć klubovima čija infrastruktura je oštećena u poplavama u maju 2014. godine, a sredstva na namenski račun obezbeđena su angažmanom Saveza, kako u sopstvenim redovima, tako i posebno kod UEFA i FIFA. Plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FSS.

Odlučeno je da 60 odsto ukupnih sredstava namenski pripadne klubovima za sanaciju šteta nastalih na osnovu poplava, a da preostalih 40 odsto bude dostupno pojedinim klubovima Superlige kao pomoć za sanaciju infrastrukture na svojim stadionima, a koja će biti izvršena na osnovu saradnje sa lokalnim samoupravama.

Odbor za hitna pitanja doneo je i odluku o promeni u kalendaru takmičenja, zbog učešća mlade reprezentacije na Prvenstvu Evrope u Češkoj i selekcije do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Zbog toga će Prve lige Srbije biti završeno 23. maja, a Superlige dan kasnije.

Članovi Odbora za Hitna pitanja FSS usvojili i su normativna akta Saveza, koja su usklađena sa odredbama novog Zakona o sprečavanju dopinga u sportu.

Komentari / 0

Ostavite komentar