ФСС помаже Црвеној Звезди!

Звезда сија под „Филипсом“! На седници Одбора за хитна питања донете одлуке и о промени у календару такмичења...

Фудбал 28.02.2015 | 16:00
ФСС помаже Црвеној Звезди!

Прошле године помоћ Партизану, а ове Црвеној звезди. Четири месеца после онове травнате подлоге на стадиону у Хумској 1 (која, додуше, још није у сјајном стању), Фудбалски савез Србије ће уложити новац и у побољшање инфраструктуре у Љутице Богдана 1а.

На седници Одбора за хитна питања у Старој Пазови, којом је председавао први човек нашег фудбала Томислав Караџић дата је сагласност око уговора, који третира будуће радове на реконструкцији осветљења на стадиону „Рајко Митић“, где ће бити постављено нова расвета марке „Филипс“. План радова уклађен је према поставци експерта за осветљење УЕФА.

Истовремени, Фудбалски савез Србије упутио је захтев Влади Републике Србије да посебна средства која су прикупљена искључиво од стране ФСС буду намењена за обнову фудбалских објеката у Обреновцу, као подручју које је највише страдало у прошлогодишњим поплавама.

Одбор за хитна питања ФСС разматрао је план расподеле средстава за помоћ клубовима чија инфраструктура је оштећена у поплавама у мају 2014. године, а средства на наменски рачун обезбеђена су ангажманом Савеза, како у сопственим редовима, тако и посебно код УЕФА и ФИФА. План је да се новац не уплаћује клубовима на њихове рачуне, већ ће се плаћати потребни радови на обнови фудбалске инфраструктуре, уз контроле представника регионалних савеза и ФСС.

Одлучено је да 60 одсто укупних средстава наменски припадне клубовима за санацију штета насталих на основу поплава, а да преосталих 40 одсто буде доступно појединим клубовима Суперлиге као помоћ за санацију инфраструктуре на својим стадионима, а која ће бити извршена на основу сарадње са локалним самоуправама.

Одбор за хитна питања донео је и одлуку о промени у календару такмичења, због учешћа младе репрезентације на Првенству Европе у Чешкој и селекције до 20 година на Светском првенству на Новом Зеланду. Због тога ће Прве лиге Србије бити завршено 23. маја, а Суперлиге дан касније.

Чланови Одбора за Хитна питања ФСС усвојили и су нормативна акта Савеза, која су усклађена са одредбама новог Закона о спречавању допинга у спорту.

Коментари / 0

Оставите коментар