Meša se ''družio'' sa novinarima!

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u petak se družio s novinarima u sarajevskom hotelu Evropa.

Fudbal 28.02.2015 | 15:20
Meša se ''družio'' sa novinarima!

Popularni Meša u početku je negodovao što su novinarske ekipe željele da snime događaj komentarišući kako je to neformalno druženje. Ipak, selektor našeg državnog tima ubrzo je promijenio stav i dao kolektivnu izjavu za medije.

"Najvažnije je da oni koji će biti nosioci svega što nas čeka u narednom periodu budu u najboljoj formi", okupljenim novinarima i dodao da je izuzetno bitno pripremiti se za narednu kvalifikacionu utakmicu", kazao je Baždarević.

"Na nama je da imamo što više informacija pred prvu utakmicu kako bi mogli napraviti što bolji spisak koji će uskoro biti objavljen", dodao je Meša.

Zmajevi prvu kvalifikacionu utakmicu igraju 28. marta na gostovanju kod Andore, a kako kaže Meša, neće biti dovoljno vremena da se probaju taktičke zamisli.

"Imaćemo nekoliko dana da se što prije pripremimo za tu utakmicu, a znamo koliko je ona važna" , kazao je Meša.

Selektor je istakao da mu je izuetrno drago što je napokon završen izbor svih njegovih pomoćnika. Podsjećamo, za trenera golmana odabran je Enver Lugušić, dok će skauti reprezentacije biti bivši reprezentativac Elvir Rahimić i bivši selektor mlade reprezentacije BiH Branimir Tulić.

Novinarima je Baždarević poručio da dobro rade svoj posao i budu uz reprezentaciju, a da će igrači i stručni štab, na čelu s njim učiniti sve da vrati nivo igre koja je proteklih godina krasila reprezentaciju BiH. Nakon izjave Baždarević je razgovarao s novinarima o poboljšanju odnosa između medija i selektora, reprezentaciji, igračima,ali i o odluci Izvršnog odbora o smanjenju broja klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Teško je ne primjetiti da bivši as Željezničara želi znatno prisniji i slobodniji odnos sa novinarima, nego što je to bio slučaj kod prošlog selektora Safeta Sušića. Da će saradnja na relaciji novinari ­ selektor biti dobra pokazalo i današnje druženje.

Komentari / 0

Ostavite komentar