Entitetski savezi odlučuju o smanjenju PL BiH

Nakon i na osnovu mišljenja i entitetskih saveza IO FS BiH utvrdiće jedinstven prijedlog o smanjenju broja klubova u Premijer ligi BiH, koji će preporučiti Skupštini FS BiH na usvajanje, potvrdili su iz Izvršnog odbora FS BiH.

Fudbal 28.02.2015 | 16:40
Entitetski savezi odlučuju o smanjenju PL BiH

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (IO FS BiH) na današnjoj sjednici u Zenici odlučili su da se o smanjenju broja klubova u Premijer ligi najprije izjasne čelnici entitetskih saveza.

Naime, dva prijedloga smanjenja broja ekipa sa 16 na 12 u bh. društvu najboljih, koja je prethodno izradila tročlana komisija kojom je predsjedavao Darko Ljubojević, potpredsjednik FS BiH, danas su prezentovana petnaestorici članova državne fudbalske vlade. Potom, dogovoreno je da se do naredne sjednice IO FS BiH izjasne entitetski Fudbalski savezi Federacije BiH i Republike Srpske.

"Nakon i na osnovu mišljenja i entitetskih saveza IO FS BiH utvrdiće jedinstven prijedlog o smanjenju broja klubova u Premijer ligi BiH, koji će preporučiti Skupštini FS BiH na usvajanje, na redovnoj godišnjoj sjednici koja bi se trebala održati u aprilu ili najkasnije maju ove godine", potvrdili su iz Izvršnog odbora FS BiH.

Prema prvom prijedlogu, Premijer liga BiH od sezone 2016/17 sa 16 bila bi odmah smanjena na 12 klubova. Druga je opcija da u sezoni 2016/17 šampionat broji 14 umjesto sadašnjih 16 timova, a godinu kasnije se smanji sa 14 na 12 ekipa.

Komentari / 0

Ostavite komentar