Ентитетски савези одлучују о смањењу ПЛ БиХ

Након и на основу мишљења и ентитетских савеза ИО ФС БиХ утврдиће јединствен приједлог о смањењу броја клубова у Премијер лиги БиХ, који ће препоручити Скупштини ФС БиХ на усвајање, потврдили су из Извршног одбора ФС БиХ.

Фудбал 28.02.2015 | 16:40
Ентитетски савези одлучују о смањењу ПЛ БиХ

Чланови Извршног одбора Фудбалског савеза Босне и Херцеговине (ИО ФС БиХ) на данашњој сједници у Зеници одлучили су да се о смањењу броја клубова у Премијер лиги најприје изјасне челници ентитетских савеза.

Наиме, два приједлога смањења броја екипа са 16 на 12 у бх. друштву најбољих, која је претходно израдила трочлана комисија којом је предсједавао Дарко Љубојевић, потпредсједник ФС БиХ, данас су презентована петнаесторици чланова државне фудбалске владе. Потом, договорено је да се до наредне сједнице ИО ФС БиХ изјасне ентитетски Фудбалски савези Федерације БиХ и Републике Српске.

"Након и на основу мишљења и ентитетских савеза ИО ФС БиХ утврдиће јединствен приједлог о смањењу броја клубова у Премијер лиги БиХ, који ће препоручити Скупштини ФС БиХ на усвајање, на редовној годишњој сједници која би се требала одржати у априлу или најкасније мају ове године", потврдили су из Извршног одбора ФС БиХ.

Према првом приједлогу, Премијер лига БиХ од сезоне 2016/17 са 16 била би одмах смањена на 12 клубова. Друга је опција да у сезони 2016/17 шампионат броји 14 умјесто садашњих 16 тимова, а годину касније се смањи са 14 на 12 екипа.

Коментари / 0

Оставите коментар