Uskoro Barbika sa likom Karla Lagerfelda

Barbi Karl će biti androgina lutka i nosiće sve ono što čini zaštitni znak umetničkog direktora Šanela - crni blejzer, belu košulju sa velikim okovratnikom i kožne rukavice bez prstiju.

Moda i ljepota 25.07.2014 | 11:31
Uskoro Barbika sa likom Karla Lagerfelda

Kompanija "Matel" ponovo sarađuje sa slavnim modnim kreatorom Karlom Lagerfeldom, koji će ovog puta dizajnirati lutku po sopstvenom liku.

Prema prvim informacijama, objavljenim na sajtu Fešn Monitor, Barbi Karl će biti androgina lutka i nosiće sve ono što čini zaštitni znak umetničkog direktora "Šanela" - crni blejzer, belu košulju sa velikim okovratnikom i kožne rukavice bez prstiju.

Predstavnica "Matela" Kim Kulmon izjavila je za modni časopis WWD da se projekat ostvaruje na obostrano zadovoljstvo.

"Ne dešava se svaki dan da Barbiku oblači jedan od najpoznatijih modnih dizajnera na svetu", istakla je ona, dodajući da je reč o ograničenoj seriji koja će izaći u novembru, na vreme za božićne i novogodišnje praznike.

Ovo nije prvi put da nemački kreator sarađuje sa "Matel"-om. Godine 2009, Lagerfeld je dizajnirao nekoliko komada odeće visoke mode za čuvenu lutku.

Među poznatim ličnostima koje su pre Lagerfelda inspirisali Barbiku su Liz Tejlor, Odri Hepbern, Kejt Midlton i Robert Patinson.

Poslednjih godina, Lagerfeld sve više prihvata i projekte koji nisu usko vezani za modu. Nedavno je dizajnirao bocu koka kole lajt, poštanske marke i fotografisao zvezde poput Vilou Smit i Kim Kardašijan.

Komentari / 0

Ostavite komentar