Ускоро Барбика са ликом Карла Лагерфелда

Барби Карл ће бити андрогина лутка и носиће све оно што чини заштитни знак уметничког директора Шанела - црни блејзер, белу кошуљу са великим оковратником и кожне рукавице без прстију.

Мода и љепота 25.07.2014 | 11:31
Ускоро Барбика са ликом Карла Лагерфелда

Компанија "Мател" поново сарађује са славним модним креатором Карлом Лагерфелдом, који ће овог пута дизајнирати лутку по сопственом лику.

Према првим информацијама, објављеним на сајту Фешн Монитор, Барби Карл ће бити андрогина лутка и носиће све оно што чини заштитни знак уметничког директора "Шанела" - црни блејзер, белу кошуљу са великим оковратником и кожне рукавице без прстију.

Представница "Матела" Ким Кулмон изјавила је за модни часопис WWД да се пројекат остварује на обострано задовољство.

"Не дешава се сваки дан да Барбику облачи један од најпознатијих модних дизајнера на свету", истакла је она, додајући да је реч о ограниченој серији која ће изаћи у новембру, на време за божићне и новогодишње празнике.

Ово није први пут да немачки креатор сарађује са "Мател"-ом. Године 2009, Лагерфелд је дизајнирао неколико комада одеће високе моде за чувену лутку.

Међу познатим личностима које су пре Лагерфелда инспирисали Барбику су Лиз Тејлор, Одри Хепберн, Кејт Мидлтон и Роберт Патинсон.

Последњих година, Лагерфелд све више прихвата и пројекте који нису уско везани за моду. Недавно је дизајнирао боцу кока коле лајт, поштанске марке и фотографисао звезде попут Вилоу Смит и Ким Кардашијан.

Коментари / 0

Оставите коментар