СНИЈЕГ И ЛЕД ЗАДАЈУ ПРОБЛЕМЕ

Ниска температура ваздуха и даље је узрок ометања саобраћаја на сјеверозападу Европе, иако су ослабиле сњежне падавине.

Република Српска 13.03.2013 | 13:00
СНИЈЕГ И ЛЕД ЗАДАЈУ ПРОБЛЕМЕ

Ниска температура ваздуха и даље је узрок ометања саобраћаја на сјеверозападу Европе, иако су ослабиле сњежне падавине.У великим дијеловима Француске објављена су упозорења на појаву леда на путу и званичници ситуацију описују као "веома компликовану".

Француски министар унутрашњих послова Мануел Валс рекао је да су услови на путевима и даље тешки, јер је снијег саобраћајнице претворио у "ледене замке". Слична ситуација је и на путевима у Белгији.

Белгијска фирма за помоћ на путу "Туринг" саопштила је јуче да су колоне возила на више аутопутева и већих саобраћајница у шпицу биле дуге укупно 1.670 километара.

У радовима на поновном успостављању редовног снабдијевања електричном енергијом за 80.000 домова на сјевероистоку Француске ангажовани су и војници.

Брзи возови "Евростар" поново саобраћају између Лондона, Париза и Брисела, али уз кашњење.

Жељезнички саобраћај испод Ламанша прекинут је јуче након што је снажна олуја захватила Француску, Белгију, Њемачку и Велику Британију.

Брзи возови између Париза и других француских региона, такође, поново саобраћају. Француска жељезничка компанија СНЦФ више од 1.000 путника блокираних током ноћи смјестила је у хотеле и вагоне за спавање.

У саопштењу СНЦФ истиче да 10.000 радника непрестано ради на уклањању снијега са шина и поновоном успостављању саобраћаја.

На аеродрому у Франкфурту данас је отказан већи број летова. Неколико стотина путника провело је ноћ на импровизованим лежајевима на аеродрому.

Снијег и лед захватили су и југ Енглеске. Лоши временски услови узроковали су затварање тунела испод Ламанша због чега су изазвана саобраћајна загушења јер су теретни камиони остали паркирани на аутопуту у Кенту.

Упркос томе што је тунел поново отворен током ноћи, британска Агенција за путеве истиче да ће камионџије дуго чекати трајекте из луке Довер.

Коментари / 0

Оставите коментар