SNIJEG I LED ZADAJU PROBLEME

Niska temperatura vazduha i dalje je uzrok ometanja saobraćaja na sjeverozapadu Evrope, iako su oslabile snježne padavine.

Republika Srpska 13.03.2013 | 13:00
SNIJEG I LED ZADAJU PROBLEME

Niska temperatura vazduha i dalje je uzrok ometanja saobraćaja na sjeverozapadu Evrope, iako su oslabile snježne padavine.U velikim dijelovima Francuske objavljena su upozorenja na pojavu leda na putu i zvaničnici situaciju opisuju kao "veoma komplikovanu".

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals rekao je da su uslovi na putevima i dalje teški, jer je snijeg saobraćajnice pretvorio u "ledene zamke". Slična situacija je i na putevima u Belgiji.

Belgijska firma za pomoć na putu "Turing" saopštila je juče da su kolone vozila na više autoputeva i većih saobraćajnica u špicu bile duge ukupno 1.670 kilometara.

U radovima na ponovnom uspostavljanju redovnog snabdijevanja električnom energijom za 80.000 domova na sjeveroistoku Francuske angažovani su i vojnici.

Brzi vozovi "Evrostar" ponovo saobraćaju između Londona, Pariza i Brisela, ali uz kašnjenje.

Željeznički saobraćaj ispod Lamanša prekinut je juče nakon što je snažna oluja zahvatila Francusku, Belgiju, NJemačku i Veliku Britaniju.

Brzi vozovi između Pariza i drugih francuskih regiona, takođe, ponovo saobraćaju. Francuska željeznička kompanija SNCF više od 1.000 putnika blokiranih tokom noći smjestila je u hotele i vagone za spavanje.

U saopštenju SNCF ističe da 10.000 radnika neprestano radi na uklanjanju snijega sa šina i ponovonom uspostavljanju saobraćaja.

Na aerodromu u Frankfurtu danas je otkazan veći broj letova. Nekoliko stotina putnika provelo je noć na improvizovanim ležajevima na aerodromu.

Snijeg i led zahvatili su i jug Engleske. Loši vremenski uslovi uzrokovali su zatvaranje tunela ispod Lamanša zbog čega su izazvana saobraćajna zagušenja jer su teretni kamioni ostali parkirani na autoputu u Kentu.

Uprkos tome što je tunel ponovo otvoren tokom noći, britanska Agencija za puteve ističe da će kamiondžije dugo čekati trajekte iz luke Dover.

Komentari / 0

Ostavite komentar