Вучић: Хвала Макрону јер је дио излагања у Давосу посветио Србији

- Председник Србије Александар Вучић захвалио се вечерас француском председнику Емануелу Макрону зато што је посветио Србији један део излагања на Светском економском форуму у Давосу.

Србија 17.01.2024 | 20:00
Вучић: Хвала Макрону јер је дио излагања у Давосу посветио Србији

"Имао сам срдачан сусрет са пријатељем Емануелом Макроном, разговорали смо о главним темама на Светском економском форуму (WЕФ) и перспективама Србије на путу ка Европској унији. Захвалио сам му се на томе што је део свог излагања на WЕФ посветио управо нашој земљи, рекавши да је ЕУ добар пројекат за Србију која је одабрала тај пут, чиме нам је на посебан начин изразио подршку", навео је Вучић на Инстаграм налогу "будуцностсрбијеав".

Макрон је претходно изјавио да је Србија на европском путу зато што је ЕУ пројекат који не зависи од великих сила.

"Видим овде добре пријатеље и добре лидере. Знам да је председник Србије Александар Вучић ту. Његова земља је на европском путу баш због тога што је Европска унија пројекат који подразумева да не зависите од великих сила", рекао је Макрон на Светском економском форуму у Давосу.

(Тањуг) Фото: Инстаграм 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЕУ

18.01.2024 10:16

Птојекат зависи од интереса САД,тј.од интереса капуралиста "крупног капитала". Сада пљацкају градјане ЕУ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русија је

18.01.2024 11:01

Прогласена за најјацу војну силу у свијету а Србија у региону. То ње гарант стабиллности у свијету и региону а не неки вид пријетње другима.

ОДГОВОРИТЕ