Притвор: Браћа Хофман саслушани, овако су се бранили

Љубан и Миљан Хофман ухапшени су у понедељак у акцији полиције у једном ресторану.

Србија 12.11.2023 | 12:05
Притвор: Браћа Хофман саслушани, овако су се бранили

Саслушани пред тужиоцем Првог оновног јавног тужилаштва у Београду дана 12.11.2023 године, браћа Љубан и Миљан Хофман Видовић, у присуству изабраних браниоца изнели су одбрану негирајући извршење кривичних дела која им се стављају на терет.

Након датих одбрана тужилаштво је предложило суду да им се одреди притвор због сумње да ће боравком на слободи утицати на сведоке који тек треба да буде испитан у поступку, и због сумње да би боравком на слободи могли да понове или изврше нова кривична дела, имајући у виду њихову ранију осуђиваност.

У даљем току поступка тужилаштво ће испитати сведоке, оштећене сведоке и прикупити остале неопходне доказе, након чега ће бити донета коначна одлука, о чему ће такође јавност бити обавештена.

Подсетимо, Љубан и Миљан Хофман ухапшени су у понедељак у акцији полиције у једном ресторану.

Адвокат Марко Јанковић, који брани браћу, потврдио је кратко за Курир да је саслушање у тужилаштву завршено.

"Изнели су кратке одбране, негирали дело, млађем брату се ставља на терет само да је снимао што није радња кривичног дела. У сваком случају изјаснио се да није ни снимао и да није крив ", потврдио је адвокат Марко Јанковић.

Млатретирање снимали и качили по друштвеним мрежама

Они су ухапшени у петак у ресторану једног београдског тржног центра, због малтретирања и злостављања људи које су снимали и качили по друштвеним мрежама, преноси Данас.

Полиција их је ухапсила због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела насилничко понашање, злостављање и мучење. Осумњичени се доводе у везу са објављеним снимцима на друштвеним мрежама узнемирујуће садржине, у којима се виде насиље и пријетње, прецизирао је МУП.

Браћа Хофман су широј јавности позната тек неколико дана, колико по друштвеним мрежама круже њихови снимци како малтретирају људе, угоститеље, конобаре, достављаче…

Пријете им, застрашују, ударају, све то снимају и објављују на Тик Току.

Корисници друштвених мрежа су дијелили снимке уз згражавање и невјерицу.

Шаблонско понашање

Бивши обавештајац Божидар Спасић за Курир је рекао да су ухапшена браћа имала јаку жељу да своју агресивност прикажу и другима.

"Они су наводно кик-боксери, а избегавали су борбе у рингу и демонстрирали силу на сасвим другим местима. Одавно је примећена жеља да своју агресивност прикажу и другима, али у питању је шаблон и они нису ни први на последњи који су успели да добију и подршку због које су још агресивније деловали", каже Спасић и додаје:

"У питању је ипак био мач са две оштрице, имали су минималну подршку, али су код већине пробудили гнев, полиција је реаговала на време. Према његовим речима, образац по ком су деловала браћа може се видети на више скоријих примера, као што је срамна подршка убици из Градачца који се снимао док је убијао мајку свог детета..."

Браћа Хофман имала су тако статус и на слободи па су са њима у друштву често виђани људи познати јавности, али и полицији.

Осим Мирка Шијана, сина певачице Гоце Божиновске и покојног припадника сурчинског клана Зорана Шијана, са браћом су у друштву често виђани и Никола Буха, братанац Љубише Бухе званог Чуме, син Цеце Ражнатовић и Жељка Ражнатовића Аркана, Вељко, али и Никола Вавић и покојни Лука Перенчевић.

На фотографијама са друштвених мрежа браћа су загрљена са својим пријатељима, углавном на прославама и породичним окупљањима где се види колико су заиста блиски.

(Курир/Мондо) Фото: Курир

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Лууне

12.11.2023 12:32

Обични говнари, ћаћа их се одрекао. Не треба даље ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

12.11.2023 17:43

Ста друго него клосари! Добили надимак по вулканизерској опреми, паметном доста

Name

Нормално

12.11.2023 12:33

Синови Шијана и Аркана а ко би други.Али Арканов и Цецин син имају дебелу залеђину правосудну и политичку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕXПОЛИЦАЈАЦ

12.11.2023 13:26

У Београду се сви праве луди. Браца су само батинаси фирме из Сурцина. Ова браца немају два грама мозга, њиховом главом управља криминална хоботница из Сурцина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

12.11.2023 15:30

Тако је

Name

Онако

12.11.2023 15:31

Ћумићи

Name

Предатор

12.11.2023 14:00

Ништа без батина и то дебело батина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

12.11.2023 14:08

Приближавају се избори и можда је расписан конкурс за обезбјеђење јер су предходни склоњени у затвор да би остали живи, а да би мога се кандидовати мораш имати материјал, исто као фарме и некакве Елите и Змајеви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

12.11.2023 14:55

Они су на платном списку тамо.... имају снимци кад њих 30 иде да туче пољопривреднике, страшно, јадно, и опет ће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне

12.11.2023 16:04

Све је то теска олос посебно тај мали Сијан који глуми неког зестоког момка а мали је тески мис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

12.11.2023 16:29

Сељачка посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

12.11.2023 17:13

Колико јаки никад се сами нису кретали исто и за рекет нису смјели на сваког видио сам да су и у Модричу силу дошли просипат само што су с друге стране дрине мало друга прича људи а неби дуго могли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба ли

12.11.2023 21:33

Су још у Модрићи бити МОДРИ Тако да неби могли ИЋИ,Али у Модрићи полицијски Ватрогасчићи,не смију ништа,они су за њих идоли и Узор, ух ух,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

13.11.2023 08:05

Народ воли будале. Луд народ 100%.

ОДГОВОРИТЕ