Годинама примао плату а није радио, па тужио послодавца

Сан многих радника, да не долазе на посао, а да примају плату, у случају једног мушкарца из Загреба претворио се у јаву.

Занимљивости 04.09.2023 | 15:29
Годинама примао плату а није радио, па тужио послодавца

Наиме Анте из Загреба, који је био запослен као кућни мајстор у дому за дјецу, пуних седам година није долазио на посао.

Како у дому нису били задовољни његовим радом, више пута су га упозоравали те су тражили од њега да промијени понашање. Међутим, умјесто тога, Анте је одлучио тужити послодавца за узнемиравање и дискриминацију.

– Догодило се то још у новембру 2012. године. Након тога, Анте је престао долазити на посао, а послодавац му је пуних седам година, све до децембра 2019. године исплаћивао пуну плату – пише Даница.

Како се наводи, на име бруто плате те јубиларне награде, Дом је раднику исплатио 120.910 евра.

– Анте на концу није успио доказати да га је послодавац узнемиравао на основи пола, омаловажавао те повриједио његово право на достојанство – наводи се.

Правомоћну пресуду у којој се одбија његова тужба, радник је добио крајем октобра 2019. године, а након тога Дом му је уручио и отказ.

Ипак, Анте је поднио нову тужбу те је тврдио да је отказ незаконит.

– Како Анте није желио вратити плате које је добио у тих седам година, Дом је против њега подигао нову тужбу, а суткиња је одлучила да Анте бившем послодавцу мора платити око 137.000 евра – истиче се у пресуди.

Осим тог износа, Анте ће морати платити и затезне камате још од 2020. године. Посљедња пресуда је још увијек неправоснажна те се Анте може још увијек жалити. Уколико пресуда постане правоснажна, радник ће морати фирми исплатити готово 150.000 евра.

(српскацафе)

Коментари / 0

Оставите коментар