Још траје такмичење у излежавању, њих осморо леже 12 дана

Нема одустајања на јединственом такмичењу у Европи, а које траје већ дванаести дан. Осам такмичара, пет дама и три мушкарца још увијек, вјеровали или не, леже у хладу старог јавора у селу Брезна у Црној Гори.

Занимљивости 29.08.2023 | 16:25
Још траје такмичење у излежавању, њих осморо леже 12 дана

То је заправо и њихов задатак, јер ко одлежи најдуже биће побједник и освојити новчану награду од 1.000 евра.

Како кажу организатори, новац је овдје најмање битан, јер је ово прије свега веома тешка психолошка игра. Такмичење је настало као одговор на предрасуде да су Црногорци лијени и да воле да леже.

-Ноћас је било баш јако невријеме, стога су се такмичари пребацили у затворени простор. Ушли смо у дванаести дан такмичења и ово је заиста невјероватно, јер они леже дуже од 250 сати. Током свих ових година то се никад раније није десило и тешко ће се овај већ сад постављени нови рекорд оборити – каже за РИНУ Мићо Благојевић власник етно села Монтонегро који је и организатор и идејни творац овог необичног такмичења.

Пун ентузијазма на самом почетку био је 21 такмичар, али је током претходних 11 дана њих 13 одустало и остало је њих осам. На самом старту било је и неколико странаца који су се врло брзо уморили од лежања, а једини који је остао као конкуренција да Црногорцима узме ову титулу јесте Јован из Крушевца.

– Он им је опасна конкуренција, нема одустајања. Има велики број навијача и читав Крушевац навија за њега. Обећали су да ће му припремити велики дочек ако побиједи. И заиста, сви од ових осам такмичара који су остали могу да однесу побједу. Чекамо да видимо шта ће бити – каже Мићо.

Такмичари имају право да на сваких осам сати на десет минута оду до тоалета како би обавили све физиолошке потребе, а храна и пиће им се доноси до мјеста гдје леже. Да све прође у најбољем реду, присутни су и љекари који обилазе и провјеравају такмичаре.

(српскацафе.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар