Евакуисано 600 људи због пожара на Сардинији

На Сардинији је избила серија пожара која је захватила североисточну обалу и области на југу острва, због чега је евакуисано 600 особа.

Свијет 07.08.2023 | 07:32
Евакуисано 600 људи због пожара на Сардинији

Пламен, подстакнут ветром маестралом, у недељу се брзо кретао ка граду Синискола на североистоку Сардиније и приморском летовалишту „Ла Калета“, где је дошло до евакуације из приватних кућа и смештајних објеката, преноси Ил Фатто Qуотидиано. 

На лицу места је шест ватрогасних екипа из покрајинске команде Нуоро са 30 људи и 12 возила, уз подршку канадера регионалне цивилне заштите.

Председник Сардиније Кристијан Солинас саопштио је да је затражио од службе цивилне одбране да ојача ватрогасну флоту и пошаље рано упозорење о активирању Европског механизма за цивилну одбрану. 

Он није искључио да су пожаре могли да изазову пиромани и наложио је служби заштите шума да појача контролу како би били идентификовани одговорни. Крајем јула јужни региони Италије, посебно Сицилија, страдали су од шумских пожара услед високих температура.

 Од последица пожара и врућина на Сицилији су страдале три особе, а штета од елементарних непогода износи најмање 260 милиона евра.

(Тањуг) Фото: Агензиа Нова

Коментари / 0

Оставите коментар