Аналитичар који је понизио Јокића добио отказ

Марк Џексон, бивши кошаркаш и дугогодишњи аналитичар угледног америчког ЕСПН, добио је отказ на тој телевизији.

Свијет 01.08.2023 | 11:02
Аналитичар који је понизио Јокића добио отказ

Џексон је обавестио јавност да више неће радити за ЕСПН, али није открио разлоге због којих је позната медијска кућа одлучила да прекине дугогодишњу сарадњу.

"Јутрос сам, неочекивано, обавештен да моје услуге више нису потребне ЕСПН-у. Иако шокиран и ужаснут изненадним поступком, желео бих да се захвалим ЕСПН-у и целом особљу НБА ЕСПН екипе што су ми омогуц́или да будем део организације у последњих 15 година", објавио је Џексон на Твитеру.

Ова вест сигурно је обрадовала навијаче Денвера који су били згрожени ЕСПН извештавањем о актуелним шампионима и њиховом МВП Николи Јокићу. Они верују да је ова медијска кућа коначно увидела пропусте и решила да их исправи.

Подсетимо, Марк Џексон доспео је у жижу светске кошаркашке јавности када је испливала вест да једино он од свих новинара који су гласали за престижно МВП признање није доделио ниједан поен српском кошаркашу Николи Јокићу.

Тај сраман потез изазвао је изузетно бурне реакције. Легенде НБА лиге Чарлс Баркли и Шакил О'Нил назвали су Џексона тада "комплетним идиотом".

Јокић је сјајним партијама у плеј-офу додатно посрамио америчког новинара, па је након пласмана Денвера у финале Западне конференције упутио јавно извињење Србину што га је изоставио из МВП гласања.

"Направио сам грешку са својим МВП гласањем, извињавам се Денвер Нагетсима и Николи Јокићу. Не само да је легитимни МВП кандидат који је заслужио мој глас већ је и један од највећих свих времена! Још једном се извињавам", написао је тада Џексон на Твитеру.

(Курир)  Фото: УСА ТОДАY Спортс / ддп УСА / Профимедиа

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ђетић

01.08.2023 11:07

Могу мислити како се Јокић насекирао кад ниси гласао за њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Детиц,

01.08.2023 12:41

Ста це црњо роб прицати сада висе воле Америку браце он памук без масине .

Name

Дијаспора

01.08.2023 13:23

Дали човјеку отказ што је критиково Јокица .Треба му дат признање за то,а Јокицу увест визу за улазак у Србију,фрајер неце да игра за нционални тим.Па и није нешто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

02.08.2023 00:59

Паметан је Јокић. Зашто би играо за Србију? Шта је Србија њему дала?

Name

Ракиц

02.08.2023 05:58

Па сто ти побезе из земље,патри(Ј)ото?!Ти цес да судис некоме,а први си отисао трбухом за крухом?Или цес мозда да одредјујес колико је коме довољно за зивот?Срами се гузице кад образ немас

Name

Рд

02.08.2023 08:43

Ти си баш " нешто"!

Name

Д2

02.08.2023 02:25

Није требао да с еизвињава и да објасњава своје гласање. Има прво да гласа како хоце. А греску је направио зато сто је демантовао саммог себе. То је хијенама дало јос висе зеље да га прозивају.

ОДГОВОРИТЕ