Analitičar koji je ponizio Jokića dobio otkaz

Mark Džekson, bivši košarkaš i dugogodišnji analitičar uglednog američkog ESPN, dobio je otkaz na toj televiziji.

Svijet 01.08.2023 | 11:02
Analitičar koji je ponizio Jokića dobio otkaz

Džekson je obavestio javnost da više neće raditi za ESPN, ali nije otkrio razloge zbog kojih je poznata medijska kuća odlučila da prekine dugogodišnju saradnju.

"Jutros sam, neočekivano, obavešten da moje usluge više nisu potrebne ESPN-u. Iako šokiran i užasnut iznenadnim postupkom, želeo bih da se zahvalim ESPN-u i celom osoblju NBA ESPN ekipe što su mi omogućili da budem deo organizacije u poslednjih 15 godina", objavio je Džekson na Tviteru.

Ova vest sigurno je obradovala navijače Denvera koji su bili zgroženi ESPN izveštavanjem o aktuelnim šampionima i njihovom MVP Nikoli Jokiću. Oni veruju da je ova medijska kuća konačno uvidela propuste i rešila da ih ispravi.

Podsetimo, Mark Džekson dospeo je u žižu svetske košarkaške javnosti kada je isplivala vest da jedino on od svih novinara koji su glasali za prestižno MVP priznanje nije dodelio nijedan poen srpskom košarkašu Nikoli Jokiću.

Taj sraman potez izazvao je izuzetno burne reakcije. Legende NBA lige Čarls Barkli i Šakil O'Nil nazvali su Džeksona tada "kompletnim idiotom".

Jokić je sjajnim partijama u plej-ofu dodatno posramio američkog novinara, pa je nakon plasmana Denvera u finale Zapadne konferencije uputio javno izvinjenje Srbinu što ga je izostavio iz MVP glasanja.

"Napravio sam grešku sa svojim MVP glasanjem, izvinjavam se Denver Nagetsima i Nikoli Jokiću. Ne samo da je legitimni MVP kandidat koji je zaslužio moj glas već je i jedan od najvećih svih vremena! Još jednom se izvinjavam", napisao je tada Džekson na Tviteru.

(Kurir)  Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Đetić

01.08.2023 11:07

Mogu misliti kako se Jokić nasekirao kad nisi glasao za njega

ODGOVORITE
Name

re Detic,

01.08.2023 12:41

Sta ce crnjo rob pricati sada vise vole Ameriku brace on pamuk bez masine .

Name

Dijaspora

01.08.2023 13:23

Dali čovjeku otkaz što je kritikovo Jokica .Treba mu dat priznanje za to,a Jokicu uvest vizu za ulazak u Srbiju,frajer nece da igra za ncionalni tim.Pa i nije nešto

ODGOVORITE
Name

Vuk

02.08.2023 00:59

Pametan je Jokić. Zašto bi igrao za Srbiju? Šta je Srbija njemu dala?

Name

Rakic

02.08.2023 05:58

Pa sto ti pobeze iz zemlje,patri(J)oto?!Ti ces da sudis nekome,a prvi si otisao trbuhom za kruhom?Ili ces mozda da odredjujes koliko je kome dovoljno za zivot?Srami se guzice kad obraz nemas

Name

Rd

02.08.2023 08:43

Ti si baš " nešto"!

Name

D2

02.08.2023 02:25

Nije trebao da s eizvinjava i da objasnjava svoje glasanje. Ima prvo da glasa kako hoce. A gresku je napravio zato sto je demantovao sammog sebe. To je hijenama dalo jos vise zelje da ga prozivaju.

ODGOVORITE