САД: У торнаду у Мисисипију погинуло 23 људи

Најмање 23 особе су погинуле, а десетине повређене у торнаду и јаким грмљавинама које су захватиле Мисисипи, саопштила је данас државна агенција за ванредне ситуације.

Свијет 25.03.2023 | 13:30
САД: У торнаду у Мисисипију погинуло 23 људи

Четири особе се воде као нестале, а тимови за потрагу и спасавање траже преживеле после олује која је синоћ погодила запад Мисисипија, навела је Агенција за ванредне ситуације Мисисипија на Твитеру, пренео је Ројтерс.

 Нажалост, очекује се да ће број настрадалих расти, додала је Агенција. 

Снажан торнадо погодио је синоћ руралне области америчке савезне државе Мисисипи и изазвао разарања дуж своје путање у дужини од око 160 километара, саопштиле су федералне и локалне власти.

Торнадо је уништио бројне објекте и онеспособио електродистрибутивну мрежу, наводи се у извештају Националне метеоролошке службе, пренео је раније АП.

Олујно време донело је и град величине лоптица за голф у неколико држава на југу САД због чега су власти издале упозорење на "опасност по животе људи".

Национална метеоролошка служба потврдила је да је торнадо проузроковао значајну материјалну штету у подручју удаљеном 96 километара североисточно од Џексона, у држави Мисисипи.

Градови Силвер Сити и Ролинг Форк претрпели су разарања од торнада који је наставио да се креће даље у правцу североистока брзином од 113 километара на сат без слабљења, ка Алабами у правцу градова Вајона и Ејмори.

Позивајући се на извор у Агенцији за управљање ванредним ситуацијама Мисисипија, америчка ТВ мрежа АБЦ је пренела да су у току операције потраге и спасавања у окрузима Шарки и Хамфрис, пренео је Ројтерс.

(Тањуг) Фото: Фоx5/ Холлy Барнес

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вагнер.

25.03.2023 13:03

Мало даце бог јос висе ако богда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А шта је данас

25.03.2023 18:08

У Бањалуци или Власеница? Невријеме може увијек и свагдје да се догоди. Да ли то он, бог, и нас кажњава?

Name

XОXО

25.03.2023 13:32

Опаметите се досадили сте и богу и народу бог ће вас уништити надам се што прије

ОДГОВОРИТЕ