Рањавање српске дјеце мотивише на заједништво

Један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Андрија Мандић изјавио је данас да рањавање српске дјеце на Космету додатно мотивише Србе на заједништво и нагласио да одговорни за ово недјело никада неће отјерати српски народ са завјетне земље.

Регион 07.01.2023 | 18:45
Рањавање српске дјеце мотивише на заједништво

"Умјесто да мирно прослављамо Божић, ови благи дани су претворени у бригу читавог српског народа за безбједност наших сународника на Косову и Метохији. Кулминација тог терора је рањавање српске дјеце на Бадњи дан, док су ишли по бадњак и пребијање младића у повратку са Божићне литургије", рекао је Мандић.

Он је оцијенио да атмосфера хајке на Србе и Српску православну цркву буди агресивност код антисрпских екстремиста, не само на Косову и Метохији, него и на другим просторима гдје живи српски народ.

"Одговорни за ово недјело, осим добијања адекватне казне, морају знати да никада неће отјерати српски народ са њихове завјетне земље", написао је Мандић на "Твитеру".

Мандић је додао да ови напади само додатно мотивишу Србе на заједништво, не само у осуди оваквих злочина, него првенствено на укупно заједничко дјеловање.

Стефан /11/ и Милош /21/ Стојановић рањени су јуче у Готовуши код Штрпца, када је њих из возила у покрету, док су носили бадњак, пуцао локални Албанац, припадник Косовских безбједносних снага.

Група Албанаца протекле ноћи је претукла Стефана Томића /18/ док се са братом враћао са поноћне Божићне литургије у Цркви Светог Петра и Павла у селу Клокот.

(Срна/ фото: Фацебоок/ДФ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Приједорчанин

07.01.2023 18:23

То и нас чека ако изгубимо Републику Српску. Није то памет Шиптара већ њихових ментора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Али

07.01.2023 18:23

Прешедњик Мило о овоме има своје виђење ситуације ! "Мора да су Ђеца изазивала" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да али 2

07.01.2023 20:28

А како знаш да нису изазивала? Треба и њих испитати!

Name

Мха

07.01.2023 18:56

Ако се настави тренд исељавања Срба из Републике Српске, ово ће у будућности бити ново Косово. Ми Срби ћемо бити мањина у властитој земљи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективан

07.01.2023 22:28

Ко је крив та знаш? Биједа и јади обичног народа навела их а који немају ораха у џеповима нити родитеља ни пријатеља медју високим политичарима без обзира на струцност и честитост. Одосе сви који добију шансу да иду вани.

Name

Раде

08.01.2023 07:06

Ја ником ништа не вјерујем !!¨¨ Све су обезвриједили, а овај проблем се рјешава тако да се не ријеши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све висе

08.01.2023 14:15

И висе. Сасвим природно!

ОДГОВОРИТЕ