Ranjavanje srpske djece motiviše na zajedništvo

Jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Andrija Mandić izjavio je danas da ranjavanje srpske djece na Кosmetu dodatno motiviše Srbe na zajedništvo i naglasio da odgovorni za ovo nedjelo nikada neće otjerati srpski narod sa zavjetne zemlje.

Region 07.01.2023 | 18:45
Ranjavanje srpske djece motiviše na zajedništvo

"Umjesto da mirno proslavljamo Božić, ovi blagi dani su pretvoreni u brigu čitavog srpskog naroda za bezbjednost naših sunarodnika na Кosovu i Metohiji. Кulminacija tog terora je ranjavanje srpske djece na Badnji dan, dok su išli po badnjak i prebijanje mladića u povratku sa Božićne liturgije", rekao je Mandić.

On je ocijenio da atmosfera hajke na Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu budi agresivnost kod antisrpskih ekstremista, ne samo na Кosovu i Metohiji, nego i na drugim prostorima gdje živi srpski narod.

"Odgovorni za ovo nedjelo, osim dobijanja adekvatne kazne, moraju znati da nikada neće otjerati srpski narod sa njihove zavjetne zemlje", napisao je Mandić na "Tviteru".

Mandić je dodao da ovi napadi samo dodatno motivišu Srbe na zajedništvo, ne samo u osudi ovakvih zločina, nego prvenstveno na ukupno zajedničko djelovanje.

Stefan /11/ i Miloš /21/ Stojanović ranjeni su juče u Gotovuši kod Štrpca, kada je njih iz vozila u pokretu, dok su nosili badnjak, pucao lokalni Albanac, pripadnik Кosovskih bezbjednosnih snaga.

Grupa Albanaca protekle noći je pretukla Stefana Tomića /18/ dok se sa bratom vraćao sa ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u selu Кlokot.

(Srna/ foto: Facebook/DF)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Prijedorčanin

07.01.2023 18:23

To i nas čeka ako izgubimo Republiku Srpsku. Nije to pamet Šiptara već njihovih mentora.

ODGOVORITE
Name

Da Ali

07.01.2023 18:23

Prešednjik Milo o ovome ima svoje viđenje situacije ! "Mora da su Đeca izazivala" !

ODGOVORITE
Name

Da ali 2

07.01.2023 20:28

A kako znaš da nisu izazivala? Treba i njih ispitati!

Name

Mha

07.01.2023 18:56

Ako se nastavi trend iseljavanja Srba iz Republike Srpske, ovo će u budućnosti biti novo Kosovo. Mi Srbi ćemo biti manjina u vlastitoj zemlji!!!

ODGOVORITE
Name

Objektivan

07.01.2023 22:28

Ko je kriv ta znaš? Bijeda i jadi običnog naroda navela ih a koji nemaju oraha u džepovima niti roditelja ni prijatelja medju visokim političarima bez obzira na strucnost i čestitost. Odose svi koji dobiju šansu da idu vani.

Name

Rade

08.01.2023 07:06

Ja nikom ništa ne vjerujem !!¨¨ Sve su obezvrijedili, a ovaj problem se rješava tako da se ne riješi.

ODGOVORITE
Name

Sve vise

08.01.2023 14:15

I vise. Sasvim prirodno!

ODGOVORITE